חבר רשימת 'המחנה המאמין' ונציג הקהילה הצרפתית בחדרה עו"ד שלמה לוי, נבחר ע"י הנהלת זק"א להשתתף במסע עדויות וראיונות לתקשורת הצרפתית
העדות החדרתית על הזוועות ב-7 באוקטובר
חבר רשימת 'המחנה המאמין' ונציג הקהילה הצרפתית בחדרה עו"ד שלמה לוי, נבחר ע"י הנהלת זק"א להשתתף במסע עדויות וראיונות לתקשורת הצרפתית, על מתקפת הטרור של ה-7 באוקטובר. שם ליד מגדל אייפל, מול גורמי תקשורת רבים משמעותיים ומשפיעים במדינת צרפת, העיד עו"ד שלמה לוי יחד עם חבריו מארגון זק"א על הטבח הנוראי שחווה עם ישראל בשמחת תורה. בהמשך ייצג עו"ד לוי את העיר חדרה ביריד העלייה הגדול שהתקיים ע"י הסוכנות היהודית ובנוכחות שר הקליטה מר אופיר סופר "דווקא עכשיו בשל גילויי האנטישמיות בעולם, עם ישראל מבין כי המקום הבטוח ביותר לעם היהודי, הוא מדינת ישראל".
במסגרת התנדבותו בארגון זק"א, עו"ד שלמה לוי נציג הקהילה הצרפתית ברשימת 'המחנה המאמין', נבחר ע"י הנהלת הארגון בשל היותו דובר צרפתית, להשתתף במסע עדויות וראיונות על מתקפת הטרוריסטים הרצחנית של ארגון החמאס לתקשורת בצרפת.
המשלחת כללה את נציגי משפחות החטופים, תומכי ישראל רבים אחרים ויהודי צרפת שבאו להביע סולידריות בהפגנת תמיכה בארץ ישראל ובמשפחות החטופים ליד מגדל האייפל שהינו סמל משמעותי מאוד בצרפת.
שם מול גורמי תקשורת רבים משמעותיים ומשפיעים במדינת צרפת, העיד עו"ד שלמה לוי יחד עם חבריו מארגון זק"א על הטבח הנוראי שחווה עם ישראל בב-7 באוקטובר.
גורמים משפיעים בקהילה היהודית בצרפת אמרו, כי המעמד המרגש והעדויות שהושמעו ע"י ראשי זק"א, השפיעו רבות על דעת הקהל הצרפתית אל מול האנטישמיות האין סופית ההולכת וגדלה באירופה ככלל ובצרפת בפרט .
בנוסף התקיים ערב תמיכה ענק בארגון זק"א ע"י הקהילה היהודית ומתנדבי זק"א בצרפת ובנוכחותו של יו"ר זק"א בצרפת מר סרג' בן נעים הי"ו. האירוע התקיים בבית הכנסת הגדול של פריז "לה ויקטוואר" והשתתפו בו כ-2000 איש מיהודי צרפת, שם נשאו הרבנים הראשיים של צרפת ומכובדי הקהילה, משא תמיכה בעם ישראל בתפילה לשלום חיילי צה"ל ולהשבת החטופים. במעמד המרגש שהתקיים תחת אבטחה כבדה בעקבות איומי האנטישמיות ההולכים וגדלים, השתתף האמן הלאומי אייל גולן שהגיע מיוחד לצרפת.
בשל שהותו בצרפת, התבקש עו"ד שלמה לוי נציג הקהילה הצרפתית ברשימת 'המחנה המאמין', ע"י פרויקטורית של קהילת עולי צרפת בעיר חדרה הגב' שרה אוזן ובאישור הנהלת העיר חדרה, לייצג את העיר חדרה ביריד "עלייה קבוצתית" של מר שלום ואך שיזם וקידם עוד לפני למעלה מעשור שנים את התוכנית לקליטת יהודי צרפת בעיר חדרה.
לדבריו של עו"ד שלמה לוי: "זכיתי לייצג את העיר חדרה ביריד העלייה הגדול שהתקיים ע"י הסוכנות היהודית ובנוכחות שר הקליטה מר אופיר סופר וצוות משרדו. השתתפתי בירידים רבים, אך היריד הנוכחי שהשתתפתי בו, היה הגדול ביותר מאז ומעולם. ביריד השתתפו מאות רבות של תושבי צרפת אשר החליטו לתכנן את עלייתם ארצה בקרוב. ביריד העלייה דיברתי עם מאות מקומיים מכל המגזרים ומכל שכבות הגיל, שהביעו את נכונותם לעלות ולגור במדינת ישראל. האמת, שדווקא בשל התקופה המאתגרת של מלחמת 'חרבות ברזל' חששתי שהנוכחות תהיה דלה, אך התברר שההיפך הוא הנכון, דווקא עכשיו בשל גילויי האנטישמיות בעולם, העם היהודי מבין כי המקום הבטוח ביותר לעם היהודי, הוא מדינת ישראל".
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מדברים על זה
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.