עשור של התפתחות מוזיקלית מדהימה בחדרה עם מאות ילדים שהצטרפו לאורך השנים ולומדים נגינה בקונסרבטוריון העירוני
בחמישי האחרון נערכו קונצרטי הסיום של הקונסרבטוריון העירוני בחדרה. למשתתפים הרבים שהגיעו, הורים ובני משפחה לילדים ולנוער שלומדים בו ציפתה חוויה מוזיקלית מהנה ואיכותית שממחישה בצורה הטובה ביותר את כברת הדרך שעבר המקום בעשור האחרון.
מי שזוכר היטב מה היה לפני עשור ויכול היה להשוות למצב היום הוא חבר המועצה, עו"ד יניב דרי שהיה גם יו"ר פנאי העיר לפני עשר שנים, בתקופה שבה בוצע שיקום והחייאת החינוך המוסיקלי בעיר. דרי אומר כי "לפני עשור אני זוכר קונצרט שהיה קצת עצוב, היו בסך הכל 13 נגנים על הבמה ו-40 הורים שבאו לצפות בהם. היום, המצב הפוך לחלוטין. ראשית, הקמנו בית קבע מכובד לקונסרבטוריון שנמצא בליבה של העיר. יש היום מגמת מוזיקה בתיכון ובבתי ספר רבים מוענק חינוך מוזיקלי לאורך השנה וכך אנחנו גם מאתרים תלמידים מחוננים שמצטרפים לתזמורת ויוצאים לאירועים ותחרויות בחו"ל אך גם משרישים את אהבת המוזיקה בהם". אומר דרי.
עוד הוסיף כי "למרות ההישגים המרשימים, עם האוכל בא התיאבון ויש עוד חלומות משמעותיים להגשים ביחד עם טופיק מרום, מנהל הקונסרבטוריון שנותן לילות כימים למען הצלחת המקום. בראש ובראשונה פיתוח לימודים אקדמאיים למוסיקה בחדרה והקמת היכל אומנויות הבמה. זו משימה שחייבים להצליח בה".
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.
2. החורף הגיע לפארק המעיינות והעמק מתעורר לחיים: לרגל פתיחת העונה, הפארק משיק סדרת סיורי חורף מודרכים ברכבי גולף, המציעים שלוש חוויות ייחודיות המשלבות טבע, למידה והנאה משפחתית במרחבים הירוקים והפתוחים של הפארק. הסיורים מיועדים למשפחות עם ילדים, זוגות ומבוגרים, ומאפשרים לגלות את העמק בשיא יופיו החורפי. חפשו סיוריום בפארק המעיינות.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!