החברה הישראלית מתמודדת עם פיצול הולך וגובר, והדיאלוג הפוליטי הפך לעיתים קרובות למריבה קיצונית
כמי שחיה בישראל ומודעת למתחים הפוליטיים והחברתיים הרבים, אני מרגישה דאגה עמוקה לעתיד המדינה. החברה הישראלית מתמודדת עם פיצול הולך וגובר, והדיאלוג הפוליטי הפך לעיתים קרובות למריבה קיצונית במקום לדיון ענייני ובונה. ההתדרדרות במערכת היחסים בין הפלגים השונים בתוך החברה יוצרת תחושת חוסר יציבות ואיום תמידי על הדמוקרטיה שלנו.
רצח רבין היה נקודת שבר עבור רבים מאיתנו, תזכורת כואבת למה שעלול לקרות כאשר השנאה הפוליטית גוברת על הערכים האנושיים והדמוקרטיים. ההסתה הנוכחית כנגד נתניהו, כמו גם ההתנגדות החריפה למדיניותו, חייבת להתנהל במסגרת של כבוד הדדי ושמירה על כללי הדמוקרטיה.
עלינו לזכור שבסופו של יום, אנו חיים באותה מדינה, חולקים את אותם השאיפות לחיים טובים ובטוחים יותר. הגיע הזמן לחזור לערכים הבסיסיים של סבלנות, הבנה והקשבה. על כולנו, בלי קשר לעמדותינו הפוליטיות, לפעול יחד כדי להבטיח שהמחלוקות לא יהפכו לאלימות, וכי מדינת ישראל תמשיך להיות דמוקרטיה חזקה ובריאה.
ניסיון ההתנקשות בנשיא לשעבר דונאלד טראמפ היא תזכורת כואבת שהיום אולי כבר לא מתים מאהבה, אבל משנאה בהחלט כן.
רובנו לא זוכרים, אך זהו איננו ניסיון ההתנקשות הראשון בדונאלד טראמפ, ניסיון הרצח הקודם התרחש ב-2020, כאשר נשלח אליו מכתב עם רעל קטלני מסוג ריצין. הרשויות האמריקניות הצליחו לתפוס את המכתב לפני שהגיע לטראמפ והביא למעצר השולחת, ניסיון הרצח הזה מצביע על הרגשות הקיצוניים שהתפתחו בקרב חלקים מהציבור האמריקני נגד טראמפ.
ההסתה הפרועה המתנהלת ברחובות מחלחלת אל תוך המשפחות ואל המרחב הכי פרטי ואישי שלנו וזה כואב לכולנו, כמו שאמר רב אריה לוין ״הרגל של אישתי ושלי כואבת לנו״, חסרה לנו קצת יותר מההזדהות הלאומית ההיא שהביאה את כולנו לכאן .
אין לנו ארץ אחרת זו איננה סיסמה ריקה מתוכן, כשאין לנו את הצפון ואנחנו עוד משקמים את הדרום זה מתחדד ביתר שאת, אין לנו ארץ לבזבז, אין לנו שנאה לפזר, אין לנו את הפריבילגיה להתפלג, אנחנו יחד, ויחד נשאר.
הטור לזכרו של רס"ר במילואים ולרי צ׳פנוב ז"ל, בן 33, בעל מספרה בנתניה, נפגע במטח הכטב"מים של חיזבאללה לעבר הגליל המערבי. הוא שירת כקצין הרכב של גדוד 9308, בחטיבת אלון, נפל בלחימה בצפון - חלל נוסף שהמלחמה הקשה הזאת גבתה. ולרי שירת במילואים ואך לפני שבועיים קיבל תעודת הוקרה בעת מסיבת סיום של בתו הקטנה. ולרי היה תושב נתניה ואב גאה, וגיבור. לעזאזל כמה גיבורים יש במדינה.
אני רוצה לאחל מכאן רפואה שלמה למוריס חודידה היקר, שיחזור ב״ה לאיתנו הראשון ולעשות חיל. וגם כמובן לראש העיר היקרה מרים פיירברג איכר, שתמשיך לעשות חיל מעלה מעלה מתוך בריאות ושמחה.
שלכם,
עו״ד ומגשרת ונסה שגיא, יועצת אסטרטגית ופוליטית, מנחת התוכנית המשפטית המובילה ברשת ״הפרקליטות ועו״ד״
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
פלאשנט עסקים | 10.8.2026
האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.8.2026
גנב רכב נתפס על חם בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 6.8.2026
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
...
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.