החל מאוגוסט הקרוב נכנס לתוקפו חוק חדש המחייב רוכבי אופניים או קורקינט חשמליים בהתקנת לוחית רישוי. מי שלא יתקין יחויב בקנס.
הילדים שלכם נוסעים על קורקינט או אופניים חשמליים? מעכשיו אתם הולכים לשלם על זה. החל מאוגוסט הקרוב נכנס לתוקפו חוק חדש המחייב רוכבי אופניים או קורקינט חשמליים בהתקנת לוחית רישוי. מי שלא יתקין יחויב בקנס. ומה לגבי בני הנוער שטרם מלאו להם 16? כאן ההורים נכנסים לתמונה. מומחי ארגון בטרם עם מדריך מיוחד על כל מה שחשוב לדעת
החל מה-1 באוגוסט הקרב נכנסה לתוקף התקנה שמחייבת רישום של כלי תחבורה קטנים ממונעים והתקנה של לוחית רישוי על כל כלי. כל אדם הרוכב על קורקינט או אופניים חשמליים יחויב ברישום של הכלי וביקור במכון רישוי או חנות אופניים לטובת התקנה של לוחית זיהוי. רוכב שייתפס ללא לוחית רישוי על הכלי צפוי לקבל קנס בגובה של 100 שקלים, נכון לשנה הראשונה לחוק. החל מאוגוסט 2025 צפוי הקנס לעלות ל-750 שקלים.
מטרת התקנה החדשה היא לאפשר אכיפה על רוכבי הכלים החשמליים ולעקוב אחרי אלו העוברים על החוק, כגון נסיעה ללא קסדה או נסיעה על מדרכה.
למרות העלייה הגדולה בשימוש באופניים ובקורקינטים חשמליים, חלק ניכר מהמשתמשים בהם לא מספיק ערניים לדרישות החוק וכתוצאה מכך מסכנים את עצמם ואת משתמשי הדרך האחרים. החוק החדש נועד לתת כלים לרשויות להגביר אכיפה ובתוך כך להעלות מודעות לחוקי הרכיבה על כלים חשמליים.
כך למשל, חשוב לדעת כי הרכיבה על אופניים וקורקינטים חשמליים מותרת רק החל מגיל 16 ורק למי שעבר מבחן תיאוריה מתאים. בנוסף, חל איסור לרכוב על כלים אלו ללא קסדה או להרכיב נוסע אחר. בנוסף, החוק קובע כי הרכיבה באופניים וקורקינטים חשמליים מותרת רק בשבילי אופניים. במידה ואין שבילי אופניים הרכיבה תהיה על הכביש בלבד, ועדיף בצד ימני הקרוב למדרכה.
מי נושא באחריות?
בשונה מכלי רכב, בהם לוחית הרישוי מותאמת לרכב, בתקנה הנוכחית לוחית הרישוי תהיה משויכת לרוכב ולא לכלי. כלומר אם ילדיכם ירכבו על כלים חשמליים ובתוך כך יעברו על החוק, אתם ההורים תחויבו בקנס.
אם החלטתם לקנות לילד כלי חשמלי, זכרו שהאחריות היא עליכם. לא פחות משהאחריות עליהם. המשמעות היא שאם הילד רכש קורקינט או אופניים חשמליים וטרם מלאו לו 16, הקנס יגיע ככל הנראה אליכם.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "לצערנו בשנים האחרונות, ילדים ובני נוער רבים מעורבים בתאונות קורקינט ואופניים חשמליים, בעיקר כרוכבים. על אף שהחוק אינו מתיר רכיבה על הכלים למי שטרם מלאו לו 16, מוצאים בני נוער רבים את הדרך לרכוב עליהם. אופניים וקורקינטים חשמליים נראים כפתרון המושלם לבני הנוער. הם יכולים להגיע בקלות ובמהירות ממקום למקום בלי שיהיו תלויים בהסעות ההורים או בתחבורה ציבורית. יש רק בעיה אחת, מדובר בכלי קטלני שיכול להיות מסוכן במיוחד . חשוב לזכור שילדים ובני נוער לרוב אינם יודעים לאמור סכנות צפויות בכביש ולעיתים נוטים להתנהגות סיכונית. אני קוראת להורים, גלו אחריות הורית. האחריות לא מתבטאת רק בהחלטה האם לרכוש את האופניים החשמליים או לא, אלא גם במעורבות לאורך זמן. שוחחו עם הילדים על הסכנות, הדגישו בפניהם את הגבלות החוק, ווודאו כל הזמן כי הם מודעות לסכנות, להנחיות הבטיחות ופועלים בהתאם".
מה החוק מחייב?
* רכיבה על אופניים או קורקינטים חשמליים מותרת מגיל 16 ומעלה בלבד
* החל מ1.8 רכיבה על אופניים או קורקינטים חשמליים מחייבת רישום של הכלי והתקנת לוחית רישוי.
* רכיבה על אופנים או קורקינטים חשמליים מותרת רק למי שיש ברשותו רישיון נהיגה, או למי שעבר בהצלחה מבחן תיאוריה רגיל, או בחינה ייעודית לרכיבה.
* רכיבה על אופניים או קורקינטים חשמליים מותרת רק על שבילי אופניים. כאשר אין שבילי אופניים הרכיבה מותרת רק על הכביש ובהתאם לחוקי התנועה.
* בכל רכיבה על אופניים או קורקינט חשמלי חובה לחבוש קסדה.
* אסור להשתמש בטלפון או באוזניות במהלך רכיבה על אופניים או קורקינט חשמלי
* אסור להרכיב נוסעים נוספים על אופניים או קורקינטים חשמליים
* אסור לרכוב על אופניים או קורקינטים חשמליים לאחר שתיית אלכוהול או שימוש בסמים
* רוכשים רק אופניים או קורקינטים העומדים בתקן.
* אין לבצע שינוי באופניים שעלול להעלות את מהירות הנסיעה מעבר ל-25 קמ”ש
ועוד מילה על הסוללות
לפי נתוני כבאות והצלה, מדי שנה נגרמות למעלה מ-150 שריפות עקב הטענה לא בטוחה של סוללות האופניים או הקורקינטים החשמליים. חלק מהמקרים הסתיימו גם באבדות בנפש. חשוב להכיר את הנחיות הבטיחות ולפעול בהתאם:
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מדברים על זה
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.