מחקר חדש מגלה כי למעלה מ-39% מהילדים עד גיל 3 בנתניה אינם משתתפים במסגרות חינוכיות מוכרות. בנוסף, המחקר חושף את ההשפעות הקשות של המלחמה: לחץ וחרדה אצל הורים מועברים לילדים ועלולים לפגוע בהתפתחותם הקוגניטיבית. התוצאות המטרידות מובילות לפיתוח יוזמות חינוכיות חדשות בפתיחת שנת הלימודים.
מאז פרוץ מלחמת חרבות הברזל באוקטובר האחרון, השפעותיה ניכרות בכל רחבי המדינה ובכל שכבות האוכלוסייה. עם זאת, חלק מהמושפעים ביותר הם ילדי הגיל הרך, נושא שלא תמיד מקבל מספיק תשומת לב. צוות החדשנות מתוכנית 'הזירה' של CIVIX בנתניה, בראשות עו"ד עמיר אמסלם, יזם מחקר שתיעד וניתח את השפעות המלחמה על ילדים בגילאי לידה עד שלוש, שרבים מהם אינם נכללים במסגרות חינוך רשמיות.
המחקר מצא כי כ-48% מהמשפחות שבהן ילדים עד גיל שנה ו-39% מהמשפחות עם ילדים עד גיל שלוש אינן משתתפות במסגרות חינוכיות מוכרות. הממצאים הבהירו את החשיבות שבהשקעה בגיל הרך, שכן פעילויות מוקדמות בגילאים אלו יכולות להניב תועלות כלכליות וחברתיות משמעותיות.
לחץ וחרדה מהמלחמה אצל הורים מועברים גם לילדים, מה שיכול להשפיע לרעה על בריאותם הנפשית וההתפתחות הקוגניטיבית שלהם. בתגובה, צוות החדשנות יזם סדרת פעילויות להפחתת מתח ולחץ, כולל סדנאות להורים וילדים, שנועדו לחזק את ההתמודדות עם המציאות המורכבת ולהפחית את רמות החרדה אצל הילדים.
עיריית נתניה, בתגובה לממצאים המחקריים, החליטה להשקיע משאבים משמעותיים ביצירת ופיתוח מסגרות תמיכה להורים ולילדים בגיל הרך. פורום הגיל הרך, שהוקם בראשות מנכ"ל העירייה וראש מינהל החינוך, מתמקד בלימוד ויישום מדיניות עירונית שתטפל בצרכים המיוחדים של הקהילה בתקופות משבר ומעבר.
התוכנית העירונית לשנה הקרובה כוללת גם יצירת תשתיות תמיכה מתמשכות, שנועדו לשמור על סביבה תומכת ובריאה, המאפשרת לילדים לפתח חוסן נפשי ולצמוח בתקופות רגישות ומאתגרות.
CIVIX הוא גוף ארצי העוסק בפיתוח פתרונות לאתגרים חברתיים מורכבים, במסגרתה פועלים להקמה וליווי של צוותי חדשנות ברשויות המקומיות ובאשכולות האזוריים במטרה ליצור, להאיץ ולהטמיע דרכי התמודדות חדשניות עם אתגרים מורכבים ברשויות מקומיות בישראל, ופועל בשותפות עם משרד הפנים ומרכז פרס לשלום ולחדשנות.
שישו ושמחו: הקפות שניות בשבעה מוקדים ברחבי חדרה
עיריית חדרה מזמינה את תושבות ותושבי העיר לחגוג יחד את שמחת תורה באירועי הקפות שניות שיתקיימו במוצאי החג...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2026
טעם חדש בעיר: הפודטראקים מגיעים לנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 24.9.2026
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף בהילולת בושאייף המסורתית, המהווה חלק משמעותי ממסורתה וממורשתה המפוארת של יהדות לוב. במהלך הערב הסתובב אלגלי בין המשתתפים הרבים ועלה לבמת האירוע ובירך את הקהל. אלגלי איחל למשתתפים ולכל בית ישראל בריאות, שמחה, שפע ובשורות טובות.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!