"תוואי טיילת דרך הנדיב שונה כדי לשמור על עצי האלון העתיקים "
פלאשנט חדשות יום רביעי,
25 בספטמבר 2024, 07:07
אגף שפ"ע במועצה המקומית פרדס חנה כרכור, מקדם כבר מספר חודשים עבודות לביצוע טיילת בדרך הנדיב
קטע הטיילת בדרך הנדיב, מהמפגש עם רחוב היוגב עד למפגש עם דרך הבנים, מתבצע בעלות של מיליוני שקלים כולל ביצוע של מדרכות, שבילי אופניים, פינות ישיבה, נטיעת עשרות עצים, פתרונות ניקוז ועוד.
כמו כן, הפרויקט כולל הקמת חניון בדרך הפלמ"ח, שיפוץ רחבה שם ופחים מוטמנים לפינוי הפסולת בשכונה.
בתוך כך נמסר כי לקראת ביצוע העבודות בקטע האחרון הסמוך לדרך הבנים, נתקלו המבצעים בקושי. התכנון של המקום הציב את השביל לביצוע סמוך לעצי האלונים העתיקים, ועלול היה לסכן אותם ולפגוע בשורשיהם.
בעקבות כך שונה התוואי תו"כ ביצוע, כך שבשונה מדרך הטיילת, הונח דק עצים, המקום לא נחפר והשביל האמור בוצע באופן שלא מסכן את העצים.
מרחיב על כך עו"ד אביעד סיני, סגן ראש המועצה ומחזיק תיק שפ"ע: "אני מודה לעובדי האגף על תשומת הלב, לחברתי יו"ר ועדת איכות הסביבה יעל כהן פארן, לחברת המועצה מעין אלדר שסייעה וליתר השותפים לדרך, מהנהלת המועצה ונאמני העצים פרדס חנה כרכור. מבחינתנו, כל תכנון וביצוע חייב לכלול שמירה יתרה על העצים בפרט בפרוייקט משמעותי כזה, אותו מוביל אגף שפ"ע. אנו משקיעים ופועלים לסיים העבודות ולהעביר הפרוייקט לשימוש הציבור. מגיע לכולנו לסיים ומתחילת הקדנציה פעלנו רבות בנושא".
יו"ר ועדת איכות הסביבה, חברת המועצה יעל כהן פארן: "העצים בישוב הם נכס משמעותי ויחד עם חברתי מעין אלדר, אנו פועלים לעלות את הנושא למקום הראוי בוועדת איכות הסביבה ובכלל. בכוונתנו להביא לאישור נוהל שיחייב תכנון ירוק כולל ליווי אגרונום ואישור שפ"ע לכלל הפרויקטים המקודמים במועצה. אני מודה להנהלת המועצה על שיתוף הפעולה בנושא, תודה לחבריי להנהלה ולעובדים על הסיוע בשינוי התוואי בטיילת. נפעל שבכמה יותר פרוייקטים יישמר הסטנדרט".
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.