ילדי נתניה מוזמנים להשתתף בפרויקט הנצחה ולשלוח ציורים שישמשו כאיורים בספר ילדים לזכרה של סמל שיר שלמה הי"ד
"השבוע של שיר" הינו ספר ילדים מאת סיגל מגן שנכתב בהשראתה ולזכרה של סמל שיר שלמה הי"ד, אשר נפלה בקרב על בסיס אורים בשבעה באוקטובר. במרכז הקהילתי מזרח נתניה, מבית החברה למתנ"סים, יחד עם משפחתה של שיר, מזמינים את הילדים והנוער להשתתף בפרויקט ההנצחה ולשלוח ציורים שישמשו כאיורים לספר.
סמל שיר שלמה הי"ד נפלה בשבעה באוקטובר בבסיס אורים. במסגרת פרויקט מיוחד, לו שותפה משפחתה של שיר והמרכז הקהילתי מזרח נתניה, מבית החבה למתנ"סים, קוראים לילדים ולנוער להשתתף בפרויקט הנצחה מיוחד – לאייר את הסיפור שנכתב בהשראתה על ידי סיגל מגן.
הגשת הציורים מיועדת לילדים ונוער בכל רמת ציור עד לסוף חודש אוקטובר, כאשר הציורים הנבחרים ישמשו כאיורים לספר יבחרו על ידי וועדה מיוחדת. את הציורים יש לצייר בטושים וצבעים עזים. לקריאת הסיפור יש להיכנס ללינק
https://forms.gle/LRcowJDmioCaRXPJA
שיר גדלה והתחנכה בנתניה, למדה בבית הספר היסודי "אלומות" ובחטיבת הביניים "בית הספר לתעופה ולחלל אורט ע"ש אלתרמן". בתיכון למדה בבית הספר "קריית חינוך אורט יד לבוביץ'" במגמת ספורט והתמחתה בריצות ארוכות. שיר סיימה את לימודיה בהצטיינות בכל בתי הספר שבהם למדה ובתיכון קיבלה תעודת "מצטיינת רב־ תחומית" והוסמכה להדריך בחדר כושר. חלומה של שיר הנבונה וטובת הלב היה להיות רופאה.
שיר התגייסה לצה"ל באוגוסט 2022 וסיימה את הטירונות בהצטיינות. לימים, סיימה קורס לתפקיד סמלת מבצעים והוצבה בבסיס "אורים" של פיקוד העורף וביום העצמאות קיבלה תעודת "חיילת מצטיינת".
כאשר בסיס "אורים" הותקף בשבעה באוקטובר, שיר לא היתה במשמרת אך מיד עשתה את דרכה לחמ"ל ומשם דיווחה על המצב למפקדיה שהיו מחוץ לבסיס. תפקודה היה מקצועי והיא אפילו ספרה את המחבלים כדי שדיווחיה יהיו מדויקים ככל שניתן. היא ניסתה להשיג הגנה לבסיס ולשם כך התקשרה לגורמי ביטחון שונים ובכלל זה למשטרה. לצידה פעלו בחמ"ל במקצועיות ובקור רוח גם החיילות האחרות שהיו במקום וניהלו יחד עימה את המשבר.
במהלך הבוקר נפצעה ברגלה מירי המחבלים עדן רם, חברתה של שיר בבסיס. שיר הרגיעה אותה, שמה לה חוסם עורקים והמשיכה לבצע את משימותיה בחמ"ל.
כשמפקדיה של שיר הגיעו לבסיס, היא עלתה מולם בקשר וסירבה בקור רוח לפתוח להם את השער משום שהם לא היו חמושים והיא חששה לחייהם. במהלך המתקפה על החמ"ל ירו המחבלים אש לעברו של רס"ם אהרון פרש ז"ל, שעמד מחוץ לחמ"ל כדי להגן עליו. אהרון נהרג מירי זה. שיר לקחה את נשקו של אהרון והמתינה דרוכה למחבלים שעמדו לפרוץ את הדלת.
בתחקיר של ערוץ 12 תוארו רגעיה האחרונים של שיר ושל מפקדת החמ"ל אלינה פרבוסודובה ז"ל שהמתינה לצידה לכניסת המחבלים. וכך נאמר בתחקיר העיתונאי: "מצלמת החלון מראה את אלינה ושיר במצב כריעה. הנשקים דרוכים מול המחבלים שבפתח החמ"ל. הם ירו במצלמות האבטחה והתקדמו לכיוון אלינה ושיר. הם איגפו את דלת החמ"ל מכל הכיוונים והתכוננו לפריצה. בשנייה שהדלת נפתחת, אלינה ושיר פותחות באש. המחבלים ברחו, אבל הרימונים שברשותם שינו את התמונה".
שיר נהרגה במתקפת המחבלים בשבעה באוקטובר בבסיס אורים. לאחר מותה, היא נפלה וגופה הגן על שתי חיילות ששרדו את המתקפה. לפני נפילתה הצליחה שיר לירות צרור כדורים לעבר המחבלים. בנופלה, הצילה שיר את חייהם של רבים.
את הציורים יש למסור למרכזים הקהילתיים:
מרכז קהילתי קריית השרון - רחוב טום לנטוס 31
מרכז קהילתי נאות גנים - רחוב עובדיה אברהם 33
מרכז קהילתי רבין - רחוב נרי יצחק 1 (ליד מגרש הספורט של בית ספר רבין)
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
מדברים על זה
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.