כלי טיס בלתי מאויש שנכנס אל חיינו ביתר שאת מפרוץ מלחמת חרבות ברזל.
כלי טיס בלתי מאויש שנכנס אל חיינו ביתר שאת מפרוץ מלחמת חרבות ברזל. נדמה שלצה״ל הכטב״מ מהווה אתגר אמיתי ומערכות ההגנה האוויריות שלנו מתקשות להתמודד איתו, אויבנו למדים את נקודות התורפה הללו ומגבירים את האש בדיוק בכיוון הזה. והתוצאות קשות, בת״א בהרצליה, באילת ובבא״ח גולני בה נפצעו כ70 ונרצחו ארבעה חיילים בני 19 עדיין עם תגי הטירונים, יהי זכרם ברוך. מציאות בלתי נתפסת, ועל ישראל למהר ולמצוא לאיום הזה את המענה המתאים. אתגרים רבים לפנינו ונדמה שהכל בוער מסביבנו אבל לצד זה, יש לזכור היכן היינו לפני שנה והיכן אנחנו היום, חמאס כארגון כמעט ולא קיים, האיום הרקטי מדרום הושמד וחיזבאללה מוכה קשות, שרשרת הפיקוד שלהם הוכחדה וחיילנו שולטים בעזה ובדרום לבנון וכל יום מגנים בגופם האמיץ עלינו. בעודי כותבת מתרחשת מתקפה רחבה על אזור השרון, ונתניה נכנסה לכוננות ספיגה, ילדים זקנים וטף נאלצים להתגונן ולרובם אין בכלל מרחב מוגן, על ראשי הרשויות לשים על זה את הדעת ולהפוך את זה לחשוב בסדר העדיפויות שלהם. לא קלה היא לא קלה דרכנו אבל היא בטוחה וחזקה ועם רוח איתנה, וב״ה ננצח.
מה המיוחד בחג הסוכות, שרק בו כותבת התורה 'וְשָׂמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ… וְהָיִיתָ אַךְ שָׂמֵחַ'? כל השנה, אנו גרים בדירות מוגנות, כל אחד לפי דרגתו ומעמדו ובתקופתנו ממוגנות ביתר שאת.
בחג זה הצטווינו לצאת מבתינו, אמרה התורה: ״כל שבעת הימים צא מדירת קבע ושב בדירת עראי". בדרך הטבע, דירת ארעי אינה שמירה טובה, אולם השהות בסוכה, בצלו של הקב"ה בחג הסוכות משרה עלינו ביטחון רב, שגורם לשמחה רבה וייחודית לחג הסוכות. והחיבור לטבע , לפשטות ולכל מה שהשם ברא ונתן לנו בחינם. והאתגר השנה גדול פי כמה פשוט לשמוח. שנזכה ב״ה למשוך מאור השמחה העצומה לכל השנה.
חג שמח לכל בית ישראל עו"ד ומגשרת ונסה שגיא, מנחת התוכנית המשפטית המובילה ברשת "הפרקליטות ועו"ד .
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.
2. החורף הגיע לפארק המעיינות והעמק מתעורר לחיים: לרגל פתיחת העונה, הפארק משיק סדרת סיורי חורף מודרכים ברכבי גולף, המציעים שלוש חוויות ייחודיות המשלבות טבע, למידה והנאה משפחתית במרחבים הירוקים והפתוחים של הפארק. הסיורים מיועדים למשפחות עם ילדים, זוגות ומבוגרים, ומאפשרים לגלות את העמק בשיא יופיו החורפי. חפשו סיוריום בפארק המעיינות.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!