עובד בעיריית אור עקיבא תובע את העירייה בגלל שחויב להחזיר כספים בגין התנהלות כושלת של העירייה
לבית משפט השלום בחדרה, הוגשה לאחרונה תביעה על סכום של כ-35 אלף שקלים, על ידי גלעד ממן, שעבד בעיריית אור עקיבא בתפקיד מנהל אגף תשתיות תיעול מים וביוב. בכתב התביעה נטען כי ממן חתם על חוזה העסקה שהיה דרוש אישור ממשרד הפנים.
בכתב התביעה טען ממן כי הובהר לו שאין סיבה שהסכם העבודה שנחתם איתו לא יאושר, אולם בפועל קרה בדיוק הפוך.
"מה רבה הפתעתו של התובע שלאחר כ 6.5 חודשי עבודה הודיעו לו ממחלקת השכר כי תקן משרתו לא אושר עקב סיבות הקשורות בהתנהלות חריגה של העירייה ושאינן קושרות בכישוריו ו /או בניסיונו ו /או בהתאמתו לתפקיד. ומשכך על שכרו להיות מצומצם ל % 60 משכר עובד בדרגה 41 ולא משכר בכירים, מיידית ורטרואקטיבית החל מ 01/01/24 וכי עליו להחזיר סך 32,947.49 שייח בגין תשלומי שכר ששולמו לו בעודף לכאורה. התובע יטען כי התובעת יצרה מצג שווא ,הטעתה אותו ,התרשלה כלפיו וגרמה לו לנזקים כלכליים משמעותיים ,עוגמת נפש וטרדה רבה".
עוד נטען בכתב התביעה כי: "ביום 21/01/24 נמסר לתובע בעל פה על ידי קטי שגיא כי מסיבות שאינן קושרות בתובע אלא הקשורות בפגמים חמורים שהתגלו בהתנהלותה של העירייה ,לא אושר לעירייה תקן להעסקתו".
עוד מכתב התביעה: "התובע יטען כי העיריה לא התנהלה כפי שהיה על עירייה סבירה לנהוג וגרמה לתובע במעשיה ובמחדליה לחסרון כיס ולאבדן רווחים משמעותי.
ירידה בהכנסות (משך 3 חודשים ): 16,929 ₪
עוגמת נפש ולחץ נפשי רב לתובע ולמשפחתו 15,000: ₪
טרדה ,טרחה ובזבוז זמן בטיפול בנושאי התביעה 2,471: ₪
בהתאם לסכום ונושא התביעה ,לבית משפט נכבד זה הסמכות המקומית והעניינית לדון בתביעה זו.
בגין התנהלותה המטעה ,הרשלנית וחסרת תום הלב של הנתבעת שגרמו לנזקיו של התובע כפי שפורטו בכתב תביעה זה ,מבוקש מבית המשפט הנכבד ליתן סעד הצהרתי לתובע הקובע כי נוכח נסיבות התביעה ,כל הסעיפים המורים על השבת שכר במקרה של תשלום ביתר בחוזה ההעסקה (הרלוונטיים לנושא התביעה )בטלים ומבוטלים וכי התובע אינו חייב דבר לעירייה וכן לפסוק לתובע פיצויים על סך 34,400 ₪ בצירוף אגרה והוצאות משפט כפי שייקבעו".
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!