בתוך חודש ימים בלבד, 18 ישראלים, יהודים וערבים כאחד, נעצרו בחשד לריגול לטובת מדינת ציר הרשע איר
בתוך חודש ימים בלבד, 18 ישראלים, יהודים וערבים כאחד, נעצרו בחשד לריגול לטובת מדינת ציר הרשע איראן. המספרים בלתי נתפסים והמרגלים נמנים על כלל הפסיפס הישראלי.
בני סבטי, חוקר איראן במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) אומר: ״לפי המקרים האחרונים לא מדובר באנשי שוליים״.
שני חטאים נוראים היו לעם ישראל במדבר: חטא העגל, שבו עשו עגל מסכה והשתחוו לו, וחטא המרגלים שבו נגררו אחר עצת המרגלים שהמסו את לבב העם, באומרם כי עם ישראל לא יוכל לכבוש את הארץ.
מכמה בחינות, חטא המרגלים חמור מחטא העגל. מעבר לאבחון מאפייני המרגל הקלאסי, נקרא להם ג׳יימס בונד או סוכני מוסד שכולם נראים מרגשים וצודקים... במקרה שבו מרגל פועל כנגד עמו, יש כאן שאלה של היסוד הנפשי הקיים באדם שפל כזה. אדם המסוגל לחבל באינטרס של הארץ שלו, לפגוע בבטחון משפחתו וידידיו, לפעול ביודעין כנגד האינטרסים של כל מי שסובב את עולמו ותלוי בו ושהוא תלוי בהם.
לכל הדעות, מדובר במעשה של טירוף ואיבוד ערכים מוחלט. נשאלת השאלה: הכיצד מגיעים למקום האפל הזה שבו שום דבר לא חשוב מלבד אתה ועצמך? נדרשת אישיות נרקסיסטית על גבול הסוציופטית. זו הבחנה שרובנו נסכים איתה, אנשים שבעבור בצע כסף מכרו את נשמתם לשטן. אולי השאלה היותר נוקבת היא מה קרה לנו כחברה? השאלה הזאת מהדהדת ביתר שאת לאור מקרים מחרידים נוספים של פגיעה בעם במהלך לחימה כגון פרשת מתחזי הנובה.
רוע בהתגלמותו
בעקבות אירועי הטבח והפשעים נגד האנושות שבוצעו על ידי ארגון הטרור הרצחני חמאס ביום 7.10.23, הביטוח הלאומי קידם סיוע באופן מיידי לעשרות אלפי נפגעי האסון ומתוכם גם אלפי משתתפי מסיבת הנובה שהתקיימה באזור.
כחלק בלתי נפרד ממדיניות הביטוח הלאומי, נקבע כי כל מי שניצל מהתופת, יוכל להגיש בקשה לביטוח הלאומי ולקבל סיוע מיידי בסך אלפי שקלים. עוד נקבע, כי בהמשך אף תיבחן זכאותו לקבלת הטבות נוספות מטעם המדינה לאחר שיוכר כנפגע איבה.
לכאן נכנסו אנשים רעים, חסרי בושה, נמוכי נפש שניצלו את הרגע הקשה המורכב והמבולגן שחווינו בכדי לגנוב, לרמות, לנצל ולגזול את קופת המדינה ועל הדרך את לב העם.
שאלת המוסר הירוד והיעדר המצפון תהדהד בתוכנו עוד זמן רב ותפגום בטוהר מידותינו לעד.
שלכם,
עו״ד ומגשרת ונסה שגיא, יועצת אסטרטגית ופוליטית, מנחת התוכנית המשפטית המובילה ברשת ״הפרקליטות ועו״ד״
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.