השבוע נחנך מרכז לקידום קיימות קהילתית , "המשאלה" או בשמה הקודם "מקלט ההשאלות". ראש המועצה יוני חכימי, סגניו עו"ד אייל כגן ועו"ד אביעד סיני, חברת מליאת המועצה ד"ר עירית רתם, חברת המועצה יעל כהן פארן, מתנדבים מהיישוב, וצוות אגף שפ"ע חנכו את המרכז.
ראש המועצה, יוני חכימי ציין כי "כוחה של הקהילה מורגש היטב בתחומי הסביבה והקיימות, אנו נמשיך לתמוך ולטפח ביוזמות מקיימות וקהילתיות למען רווחת תושבי המושבה שלנו".
ד"ר עירית רתם שהגתה והובילה את הפרויקט כבר לפני מספר שנים במטרה לקדם את תחומי הקיימות הקהילתית ביישוב ציינה השבוע כי : " "המשאלה" היא הבית ליוזמות הקיימות בפרדס חנה-כרכור. יש כאן מחסן להשאלת חפצים, מחסן חומרי אומנות. פעם בחודש מתקיים כאן קפה תיקון ומעכשיו גם כל הציוד של מסיבות ההחלפות של "אמהות לא אוגרות" ו"מושבה על אופניים". המשאלה היא הרבה יותר מסתם מקום – הוא תוצאה של חזון ועבודה קשה. כאן אפשר לחלוק משאבים, כי לא צריך להיות בעלים של חפץ על מנת להשתמש בו, לתקן במקום לזרוק, ליצור וללמוד יחד איך לחיות בצורה שיותר טובה לנו ולסביבה".
"המשאלה" ,מרכז לקידום קיימות קהילתית בפרדס חנה-כרכור הפועל תחת מחלקת קיימות ואיכות סביבה באגף שפ"ע ומופעל ע"י מתנדבים מהקהילה. הבית החדש של "המשאלה" ממוקם ברחוב מלאכי 15 ופתוחה בימי ראשון ורביעי בין השעות 17:00-19:00 ומספק מגוון מענים בתחומי הקיימות וצמצום הצריכה:
• מחסן השאלת חפצים – כגון ציוד לאירועים הכולל כלי אוכל רב פעמיים, כסאות ושולחנות, ציוד לקמפינג ומגוון כלי עבודה וכלי גינון.
• "קפה תיקון" – אירוע תיקון חפצים על ידי מתנדבים המתקיים אחת לחודש
• ספריית חומרי גלם לאומנות ויצירה – לשימוש גננות, אומנים ויוצרים.
• מרחב לסדנאות "קיימות", מפגשים והרצאות ועוד.
תושבי המושבה מוזמנים לקבוצת הווטסאפ כדי לברר על זמינות ציוד:
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
לרגל השקת GOLBARY CLUB קו חדש של בית האופנה גולברי, שעוצב בהשראת עולמות הטניס והפאדל, יוצא המותג בקמפיין רחב, לחשוף את הקולקציה החדשה של פריטים המשלבים מראה ספורטיבי מוקפד, סטייל נקי ונוכחות אופנתית עדכנית. את הקמפיין מובילה הפרזנטורית אילנית לוי, ולצידה משתתפות שגית רביבו ולאה ינאי, חלק מנבחרת השגרירות של המותג גולברי. הקמפיין יחשוף לראשונה את הקולקציה המציגה פרשנות חדשה למלתחת הקיץ.
ברכות לדניאלה אטיה, סגנית מנהלת בית החינוך הממ״ד אביחי, שנבחרה לאחת מ-50 המורים המצטיינים בישראל במסגרת תחרות "המורה של המדינה". הבחירה בדניאלה, שעליה המליצו תלמידים, הורים וצוותי חינוך, הביאה גאווה גדולה לנתניה. דניאלה הגיעה לישיבת המועצה בנתניה יחד עם בני משפחה הגאים והמאושרים. חבר מועצת העיר ואיש החינוך ים מאיר קרן, ברך את דניאלה ואמר שמהיכרות אישית עם המשפחה הוא לא מתפלא שיצאו ילדה כזו מוצלחת.
תערוכה מסקרנת במיוחד: דקל הררי פותח תערוכת יחיד חדשה בגלריית Global Art בתל אביב והופך עיתונים יומיומיים לאמנות חדה ובועטת. באמצעות חיתוך, צבע ושכבות של כותרות, הררי בוחן כיצד שטף המידע, החדשות והשגרה מעצבים את הזהות שלנו. במקום לקרוא ולזרוק, הוא מעניק לעיתון חיים חדשים - כאלה שמכריחים לעצור ולהתבונן. התערוכה “[dd/mmm/yyyy]” עוסקת במתח שבין מידע, הרגל וזעזוע שנשחק בתוך מציאות חוזרת. הררי, שמגיע דווקא מרקע עסקי, מתרגם כותרות, מלחמות ושגרה לדימויים עוצמתיים שנשארים בתודעה. הפתיחה ב-20.5 בתל אביב, והתוצאה מבטיחה הרבה יותר מקריאת בוקר שגרתית. אוצרות - מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 20.6.2026.
מותג האיפור KIKO MILANO קיים השבוע אירוע השקת LOVE FUSION סדרת מוצרי בייס ליין חדשה, שאליו הגיעו מאות מוזמנים ונהנו מצפייה בסרט ״השטן לובשת פראדה״ בהוט סינמה כפר סבא. בין האורחים שהגיעו להשקה: טליה עובדיה, ליה נגה, טל תמם, עידן ברוליה ועוד. היה שמח!