בית המשפט המחוזי מרכז בלוד גזר היום 7 שנות מאסר על שלי שיינקר, סייעת בגן הילדים "הגן השקוף" בנתניה
בית המשפט המחוזי מרכז בלוד גזר היום 7 שנות מאסר על שלי שיינקר, סייעת בגן הילדים "הגן השקוף" בנתניה. שהורשעה בריבוי מעשי התעללות ותקיפה כלפי 12 פעוטות, מגיל שבעה חודשים ועד גיל שנה וחצי. כמו כן, השית בית המשפט על שיינקר תשלום פיצוי להורים בסך כולל של 300 אלף ש״ח.
עו״ד אופיר פחימה מפרקליטות מחוז מרכז (פלילי) מסרה לאחר גזר הדין: ״שלי שיינקר ביצעה את מעשי התקיפה וההתעללות בשיטתיות ובאכזריות, תוך השפלה, ביזוי, ניצול מרותה והטלת אימה על פעוטות רכים וחסרי ישע, שאינם יכולים להגן על עצמם או לבטא במילים את שנעשה בהם. בשעה שהופקדה על שלומם, היא ניצלה את חולשתם ופגעה בהם, הן בגופם והן בנפשם.
העמדה העונשית של הפרקליטות הייתה לגזור עליה 10 שנות מאסר על מנת להעביר מסר, כי פגיעה בילדים חסרי ישע, במקום שאמור להיות עבורם סביבה בטוחה ומוגנת, והפרת האמון שנותנים ההורים במי שמופקדים על היקר להם מכל- מחייבות ענישה משמעותית ומיצוי הדין.
אנו נלמד את גזר הדין ונשקול אם יש מקום להגיש ערעור. מכאן אנו מחזקים את ההורים האמיצים שהגיעו לכל הדיונים וליווינו אותם לאורך המשפט, ואנו מקווים כי לאחר גזר הדין, הם יתחילו יחד עם ילדיהם, ככל שניתן, בתהליך של ריפוי ושיקום״.
כזכור, שלי שיינקר הורשעה בביצוע עבירות רבות של התעללות בקטין חסר ישע ע"י אחראי, תקיפת חסר ישע על ידי אחראי הגורמת חבלה של ממש ותקיפה בנסיבות מחמירות.
כתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז מרכז מתאר כיצד שיינקר, בכ-60 הזדמנויות שונות, דחפה את הפעוטות, הכתה אותם, סטרה להם, משכה בשיערם והתעלמה מבכיים של הפעוטות. במקרים אחרים, בעטה בהם ברגליה, צבטה ותפסה בחוזקה בפניהם. כמו כן, נהגה למשוך או להרים את הפעוטות מידם או זרועם האחת ולהשליך אותם בחוזקה, גם בעת שישנו. במקרים אחרים, ריססה חומר ניקוי לעבר הפעוטות וכן גררה כיסא ודחפה עימו בחוזקה פעוט שזחל על הרצפה. האירועים תועדו במצלמות האבטחה.
בית המשפט ציין בגזר הדין, כי מעשי התעללות ואלימות כלפי קטינים גבוהה ביותר, ובפרט כאשר מדובר בעבירות המבוצעות על ידי האדם האמון על שמירה על הקטין ועל רווחתו.
עוד ציין בית המשפט, כי למרבה הצער למרות מגמת ההחמרה המובהקת בענישה, עדיין ממשיכות גננות ומטפלות לבצע עבירות אלימות חמורות כלפי פעוטות רכים בשנים.
בית המשפט התחשב בנתונים האישיים של הנאשמת, כפי שעלו מתסקיר שירות המבחן, והשית עליה, כאמור, 7 שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי ופיצוי משמעותי.
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
מדברים על זה
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.