החל מהשבוע כולל אתר האינטרנט של העירייה גם מד זיהום אוויר, וזאת ביוזמת סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק איכות הסביבה חדווה יחזקאלי, ובהתאם למדיניות השקיפות שמוביל ראש העיר צביקה גנדלמן. באמצעות מד הזיהום יוכלו התושבים לבדוק את רמת הזיהום בכל מקום ובכל רגע נתון.
לצורך העלאת מד הזיהום לאתר העירוני יצרה יחזקאלי קשר עם חברת "בריזומטר", אשר פיתחה מערכת למיפוי איכות האוויר בזמן אמת, ומביאה לידיעת הציבור את מידת זיהום האוויר על פי מיקום ספציפי באמצעות אפליקציה או פלטפורמות שונות המשתמשות במידע שמספקת החברה.
חברת "בריזומטר" (BreezoMeter) הוקמה על-ידי שלושה בוגרי טכניון: רן קורבר וזיו לאוטמן, שניהם מהנדסי סביבה, ואמיל פישר, מהנדס תוכנה. במהלך הדרך הצטרפה אליהם רויטל הנדלר, מייסדת ומנכ"לית AllJobs לשעבר.
החברה שואבת נתונים בזמן אמת מתחנות ניטור אוויר הפזורות ברחבי הארץ ויוצרת מפה של איכות האוויר במדינת ישראל. כך מנגישה החברה את המידע לקהל הרחב בכל זמן נתון. הנגשת המידע לציבור הרחב מלאה וידידותית, והמידע מתחנות הניטור מנותח בזמן אמת עד לרמת הרחוב הבודד.
לדברי יחזקאלי, בדיקה של רמת זיהום האוויר תאפשר לכל אזרח לדעת מה איכות האוויר שהוא נושם וכיצד להתנהל. אמהות יידעו לאיזה פארק או גינה לטייל עם ילדיהם, אצנים יוכלו לדעת באיזה רחוב כדאי לרוץ, וחולי אסטמה יוכלו לדעת מתי לפתוח חלון.
יחזקאלי והבריזומטר שהועלה לאתר העירייה (צילום: דוברות העירייה)
סמנכ"ל החברה זיו לאוטמן: "המטרה שלנו בבריזומיטר היא שאנשים יבדקו את איכות האוויר כמו שהם בודקים את מזג האוויר. המודעות לזיהום האוויר בישראל היא נמוכה לאין שיעור ממדינות מערביות אחרות.
בנוסף, זה תחום שסובל ממחסור חמור בנתונים ברורים לציבור הרחב ועולה למודעות רק בעקבות פרסום דוחות חמורים של ארגונים כמו ה-OECD על המצב בישראל. לצערי עוד לא מצאנו את הדרך לצמצם את זיהום האוויר בישראל, אבל היכולת של כל אדם לדעת מה איכות האוויר בזמן נתון, יחד עם פתרונות פשוטים להתמודדות וצמצום החשיפה המזיקה בעת זיהום אוויר גבוה, הם צעד ראשון בדרך הנכונה".
חיזוקים למאמציהם להעלות את המודעות לזיהום האוויר מצאו מפתחי "בריזומטר" אצל סגנית ראש העיר יחזקאלי, אשר מובילה מאבקים סביבתיים מזה שנים רבות. לאחר סדרת מפגשים ביניהם נענתה החברה לבקשת יחזקאלי להעלות את המידע לאתר האינטרנט של העירייה כשירות לציבור וללא תשלום.
יחזקאלי: "איכות החיים שלנו תלויה באיכות האוויר שלנו, ואני שמחה על הזכות שניתנה לי לפעול פעם נוספת למען איכות חייהם של תושבי חדרה והסביבה".
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.