הפגיעות היו בעקבות מגע, התזה ושתיה בשוגג של נוזל ניקוי כלים ואקונומיקה בכמויות קטנות. לחדר המיון של מחלקת הילדים במרכז הרפואי הלל יפה הגיעו במהלך הימים האחרונים 4 ילדים בגילאי 4 חודשים עד 4 שנים שנפגעו מחומרי ניקוי שונים.
ד"ר אריאל סוצ'י, רופא במחלקת הילדים, שטיפל בחלק מהמקרים שהגיעו לחדר מיון בשבת החולפת, מספר על פעוטה כבת שנה שהוריה הביאו אותה בשל החשש לפגיעה בעינה ופניה לאחר שבאה במגע עם אבקת ניקוי למדיח כלים– היא נבדקה על ידי רופא עיניים, טופלה בשטיפות ושוחררה לביתה לאחר שנראה כי לא נגרם כל נזק.
מקרה נוסף היה של תינוק כבן 4 חודשים, שלכיוונו הותז בשגגה על ידי אחיו מסיר שומנים ופגע בפניו ובאחת מעיניו. גם הוא נבדק על ידי רופא עיניים, שהחליט לאשפזו להמשך טיפול וכן לשם ווידוא כי לא נגרם נזק לעינו. התינוק שוחרר לביתו במצב טוב עם הנחיה להמשך טיפול.
שני מקרים נוספים היו של פעוטות, האחת בגיל 3 והשני בגיל 4 ששתו חומרי ניקוי. הפעוטה- שתתה כמות קטנה של נוזל ניקוי כלים, אך לא נגרם כל נזק. היא נבדקה, טופלה ושוחררה לביתה. הפעוט בן ה- 4 שתה כמות קטנה של אקונומיקה, ולמרות שגם במקרה שלא ניכר כי לא נגרם נזק, הוא אושפז להשגחה למשך יומיים ושוחרר לביתו לאחר טיפול כשהוא במצב טוב.
"גם אם הילדים עוזרים או רק בקרבת מקום, יש להקפיד על הרחקת חומרי ניקיון מסוכנים מילדים על מנת שלא תהיה חשיפה לאלמנטים החומציים והמסוכנים שבהם", מדגישה ד"ר עדי קליין מנהלת מחלקת הילדים. "רבים מהסבונים שבשימוש, אמנם אינם מהווים סיכון רב במידה שהילד בלע כמות מסוימת שלהם, אך ישנם אחרים שבהם חומרים בעלי יכולת פגיעה גבוהה (חומרים קורסיביים) של ממש כגון מסירי השומנים למיניהם, חומצות ניקוי ועוד. גם אם הילד בלע כמות קטנה – הדבר דורש התערבות רפואית מיידית".
המלצות נוספות של ד"ר עדי קליין:
1. החשוב ביותר - הימנעו מהשארת חומרי ניקוי בהישג ידם של ילדים.
2. במקרה של בליעת חומר ניקוי מומלץ שלא לגרום לילד להקאה. אפשרות אחת היא לתת לילד לשתות חלב, אם כי אין מדובר בטיפול "אופטימאלי".
3. במידה שנוצרו נגעים בריריות הפה או מגע של חומרים בעיניים, ישנה אפשרות שחומר הניקוי יפגע בכל מערכת העיכול, ולכן חשוב לפנות לקבלת טיפול רפואי. גם בהיווצרות מצב של קשיי נשימה עקב חשיפה לחומרי ניקוי (מסירי אבנית למיניהם לדוגמא), יש לפנות מיד לקבלת טיפול רפואי.
4. במקרים בהם חומר הניקוי נשפך על חלק גוף כזה או אחר, יש לשטוף את האזור במהירות במים רגילים על מנת להסיר שאריות. אם נוצרה כוויה או צריבה בעור, אזי יש אפשרות למרוח משחות מקומיות להרגעה (לא אלכוהול) כגון משחות ההרגעה השונות הניתנות לתינוקות או משחות המכילות סטרואידים במינון נמוך (ניתנות במרשם רופא בלבד). כמובן שחשובה דרגת הכוויה והתפתחותה.
לסיכום, ישנם מצבים בהם כמות החומר יוצרת נזקים גדולים מידי ואז חייבים לפנות לקבלת סיוע רפואי מידי.
ד"ר עדי קליין. "להימנע מהשארת חומרי ניקוי בהישג ידם של ילדים." (צילום: דוברות בית החולים)
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.