חדרה: התגלו מוקדי דגירה בחצרות שגרמו למטרדי יתושים
מאת: מירית אזרחי יום שני,
4 במאי 2015, 11:51
מוקדי דגירה התגלו בחצרות פרטיות של תושבים, לאחר שגרמו למטרדי יתושים בסביבת מגוריהם. העירייה קוראת לתושבים להקפיד לייבש מוקדי מים עומדים בחצרות, ולהודיע על כל מוקד דגירה
בעקבות תלונות של תושבים על מטרדי יתושים בשכונותיהם גילו צוותי הדברה של העירייה מוקדי דגירה של אלפי זחלי יתושים בחצרות פרטיות של תושבים באותן שכונות, חלקן חצרות של התושבים המתלוננים.
עיריית חדרה מרססת במשך כל עונות השנה בשטחים הציבוריים ברחבי העיר ובמקומות העשויים להיות מוקדים של דגירת יתושים. אגף התפעול של העירייה מפעיל מדביר עירוני העובד באופן רציף עם חברת הדברה על מנת לתת מענה יעיל. ואכן, בדיקות שוטפות מעלות שנחל חדרה, תעלות ברחבי העיר, שמורות טבע, בירכת זיתא, פתחי ניקוז ושטחי ציבור אחרים מטופלים ונקיים מדגירת יתושים.
למרות פעולות ההדברה השוטפות מתרבות בעיר התלונות על מטרדי יתושים. צוותים של העירייה יוצאים לשטח עם כל קבלת הודעה על מוקדי יתושים, וברוב המקרים מאתרים את מקור דגירת היתושים דווקא בחצרות של בתים פרטיים, ולעתים קרובות אף בחצר הפרטית של תושבים שהתלוננו על ריבוי יתושים.
העירייה קוראת לציבור להקפיד לייבש מוקדי מים עומדים בחצרות הבתים, וכן לגלות ערנות ולהודיע למוקד העירוני כאשר מתגלה דגירת יתושים.
השבוע, למשל, התקבלה בעירייה הודעה על בריכה פרטית בחצר בית פרטי בשכונת נחליאל. צוות של העירייה גילה את הבריכה בחצר האחורית של המבנה, כשהיא מוקפת עשבייה ומיליוני זחלים ויתושים שורצים בה.
עובדי העירייה ריססו מיד את המים העומדים בחומר מיוחד לחיסול זחלי היתושים. במקביל פעלה מחלקת הפיקוח העירוני לאיתור הבעלים של הנכס, שנמצא בארצות הברית, על מנת לחייבו לרוקן את הבריכה ולאטום אותה בטרם תפתח בהליכים משפטיים נגדו בגין סיכון בריאות הציבור. בעקבות זאת שכר בעל הבית אנשי מקצוע שישאבו את הבריכה ויטפלו בה תחת הפיקוח של המדביר העירוני וצוותי העירייה.
יצוין כי מדגרת היתושים בבריכה האמורה גרמה למטרד חמור של יתושים בכל צפון חדרה, כולל גבעת בילו, נחליאל, שיכון ותיקים ושכונת האוצר.
בהמשך יצאו צוות העירייה לגבעת אולגה, בעקבות תלונות של תושבת על מכת יתושים בשכונת מגוריה. לאחר חיפוש אחר מים עומדים התגלתה בחצר ביתה של המתלוננת חבית מלאה במי גשמים שהיוותה מוקד לדגירה מרובה של זחלי יתושים. "התושבת התלוננה מספר פעמים מבלי להעלות בדעתה שהיא בעצם מגדלת יתושים בחצר".
זחלי יתושים במיכל בחצר פרטית בבית אליעזר. (צילום: דוברות העירייה)
מוקד דגירה חמור נוסף התגלה במרפסת בית פרטי בבית אליעזר, גם שם התגלתה חבית מלאה במי גשמים וזחלי יתושים.
מנהל ההדברה העירוני שולי שימחי מסביר שהריסוס נגד יתושים מבצע באופן שוטף ואכן השטחים הציבוריים נקיים ממקורות דגירה.
עם זאת, גשמי הברכה שירדו בשבוע שעבר גרמו לשלוליות רבות באזור שהשיבו את היתושים ואת המטרד. עם תום הגשמים ולאחר כמה ימים חמים במהלכם התייבשו השלוליות, ביצעה העירייה ריסוס מסיבי חוזר נגד היתושים.
לדברי שמחי, הבעיה העיקרית היא חצרות בתים אשר בעלי הבית אפילו אינם מודעים להצטברות מים עומדים בחצרם. שימחי: "כ-95 אחוז מהפניות בנושא יתושים, אם לא 100 אחוז מהן, אנו מוצאים את מוקדי הדגירה בחצרות פרטיות".
טעות לחשוב שדגירת יתושים אופיינית למאגרי מים גדולים יחסית. מספיק במעט מים בקרקעית של צמיג ישן, תחתית של כוס, אדניות, תחתיות של עציצים, מי מזגנים וכדומה.
תושבים שמגלים מוקדי יתושים מתבקשים להודיע על כך במהירות למוקד העירוני, והמדביר ייצא למקום עם חברת ההדברה לטיפול מיידי. תושבי העיר מתבקשים להגביר את הערנות לגבי מקווי מים בחצרות בתיהם וכמובן להתריע גם כאשר מבחינים במוקדי יתושים בשטחי ציבור.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.