חדרה: תעודת הוקרה למשפחתה של אסירת ציון יוצאת אתיופיה
מאת: מירית אזרחי יום רביעי,
6 במאי 2015, 07:02
במלאת שנה למותה של מקונן מוצ'ט ז"ל, אסירת ציון יוצאת אתיופיה, הגיע ראש העיר לאזכרה שהתקיימה לזכרה וריגש את בני משפחתה כאשר העניק להם תעודה המכירה ומוקירה את פעילותה של האם ואת חלקה בהעלאת יהודים לישראל.
ראש העיר צביקה גנדלמן השתתף בשבוע שעבר באזכרה במלאת שנה לפטירתה של מקונן מוצ'ט ז"ל, אסירת ציון יוצאת אתיופיה, והעניק לבני המשפחה תעודת הוקרה על פעילותה למען הגשמת החלום הציוני.
באזכרה השתתפו קייסים מחדרה, יו"ר ארגון "אסירי ציון, משפחות הרוגי מלכות ונעדרים יוצאי אתיופיה" אדיסו רובל, וכן רבים מבני קהילת יוצאי אתיופיה ואסירי ציון מחדרה ומרחבי הארץ, שהגיעו לחלוק כבוד לזכרה של מקונן ז"ל אשר הייתה מוכרת ואהודה על בני הקהילה בישראל.
בישראל חיים כ-600 אסירי ציון יוצאי אתיופיה שהמדינה מכירה בהם ככאלה בזכות פעילותם במבצעי העלאת יהודי אתיופיה לישראל, וכ-30 מתוכם חיים בחדרה.
כיום מאוגדים רובם בארגון "אסירי ציון, משפחות הרוגי מלכות ונעדרים יוצאי אתיופיה (ע"ר)" שהוקם בשנים האחרונות במטרה לפעול להכרה בהם כאסירי ציון והרוגי מלכות, לפעול להגברת המודעות בקרב אזרחי המדינה למורשת העדה האתיופית בכלל ולמורשת אסירי ציון, הנעדרים והנספים.
ראש העיר מעניק תעודת הוקרה לבנה של אסירת ציון. (צילום: דוברות העירייה)
מדובר ביהודים שהושמו בכלא בין השנים 1974 עד 1988 באשמת פעילותם הציונית להעלאת בני העדה לישראל. פעילים רבים אשר הקדישו את חייהם להגשמת החלום של עליית יהודי אתיופיה לישראל הושלכו לכלא באתיופיה ובמדינות שכנות, ביניהן סודן, וריצו תקופות מאסר ממושכות.
האסירים עברו בכלא עינויים אכזריים וספגו השפלות קשות על רקע יהדותם ופעילותם למען יהדות אתיופיה. חלק מהאסירים מצאו מותם בכלא, ואלה ששרדו הצליחו לעלות לישראל.
למרות פעילותם המרשימה, תוך נכונות להקריב את חייהם, מעטים בישראל מודעים לאסירי ציון יוצאי אתיופיה, ולכן אינם זוכים להערכה המגיעה להם.
באזכרה במלאת שנה למותה של מקונן ז"ל, העניק ראש העיר גנדלמן לבנה נגה ברהנו תעודת הוקרה לזכרה, ובה נאמר: "תעודה זו מוענקת לזכרה של אסירת ציון מקונן מוצ'ט, כהוקרה על הקרבתה להגשמת החלום הציוני, מעורבותה בעליית יהודי אתיופיה לישראל, תרומתה לעיצוב אופייה של מדינת ישראל כביתם של יהודי כל העולם, וחלקה בהגברת המודעות למורשת העדה האתיופית ולמורשת אסירי ציון, הנעדרים והנספים".
בני המשפחה והנוכחים הרבים הביעו התרגשות רבה מהמעמד ומההכרה לה זכתה מקונן ז"ל מידי ראש העיר אחרי עשרות שנים מאז עלתה ארצה.
ראש העיר גנדלמן בירך את המשתתפים ואמר לאסירי הציון הרבים שנכחו במעמד כי, "בסבל רב ובהקרבה גדולה הייתם שותפים להעלאת יהודים לארץ הקודש, וזה המקום להביע תודה והוקרה".
ראש העיר הדגיש כי חדרה מכבדת ומעריכה את פעילותם של אסירי ציון, והזכיר כי ביום העצמאות האחרון נבחר נציג הארגון, אשר טגאי, להדליק משואה על הבמה המרכזית.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.