כשהאדמה רעדה - ד''ר קליין מהלל יפה יצאה להציל ילדים בנפאל - פלאשנט חדשות - עיריית חדרה
יום חמישי, 1 במאי 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   עסקים   רכילות
כשהאדמה רעדה - ד"ר קליין מהלל יפה יצאה להציל ילדים בנפאל
מאת: מירית אזרחי
יום רביעי, 13 במאי 2015, 07:45

ד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת הילדים בבית החולים הלל יפה, ראתה בטלויזיה את המראות והתמונות של הילדים בנפאל לאחר רעידת האדמה והחליטה שהיא צריכה להיות שם. היא ביקשה להתנדב באופן עצמאי ולהיות חלק ממשלחת הסיוע של ישראל שיצאה לנפאל. השבוע היא חזרה משם עם רגעים מרגשים במיוחד ועם מראות לא קלים שניגלו לעיניה.

מיד לאחר שהתרחשה לאחרונה רעידת האדמה בנפאל, ד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת הילדים של המרכז הרפואי הלל יפה חשה צורך אדיר לקחת חלק בטיפול בנפגעים עליהם דיווחו כלי התקשורת ללא הרף. אף על פי שאינה משמשת רופאה במילואים, או בפיקוד העורף בעת הצורך, ולמרות שלא התבקשה לכך, החליטה ד"ר קליין לצאת עצמאית לנפאל ולהצטרף למשלחת הישראלית שהקימה בית חולים שדה בנפאל.
כשהאדמה רעדה - ד
מבט של ילד. ד"ר קליין מטפלת בילד נפאלי. (צילום: באדיבות ד"ר עדי קליין)
ד"ר קליין יצרה קשר עם ד"ר בדר טריף, סגן קצין רפואה ראשי ומפקד המשלחת הרפואית, מפקד בית חולים השדה, גם הוא רופא ילדים בהכשרתו, ששימש בעבר סגן מנהל המרכז הרפואי הלל יפה- ומתוך כך הייתה ההיכרות.

"מתוך הקשר שנוצר עימו בזמן שעבדנו יחד ב"הלל יפה", הרשיתי לעצמי להיות מעט "חצופה" ולבקש להצטרף לבית החולים הצבאי ולסייע בטיפול בילדים", מספרת ד"ר עדי קליין. "לקח מספר ימים עד שקיבלתי אישור, בכל זאת, לא בדיוק אזור שרצוי להסתובב בו כרגע, אבל בזכות ד"ר בדר, ששמח על נכונותי, העניין התאפשר והצלחתי לעלות על טיסה לקטמנדו ומשם לאוהלי הסיוע, כמתנדבת".

ד"ר קליין טסה בשבוע שעבר והשבוע חזרה יחד עם המשלחת שסיימה את תפקידה בנפאל.
"השהות בנפאל כללה לינה באוהלים ומסדרי בוקר, והרבה מאוד אלמנטים צבאיים, שכבר שכחתי מהם", היא מספרת, "אבל בעיקר, מה שעשינו רוב היום היה טיפול במלר"ד (מחלקה לרפואה דחופה) בילדים – פחות בכאלו שנפגעו כתוצאה מרעידות האדמה, אלא יותר תחלואה נלווית, שלא נמצא לה פתרון במסגרת שירותי הרפואה המקומית כגון: מחלות שלשולים והתייבשות כתוצאה מתנאי היגיינה קשים וצורך במתן עירוי נוזלים, מחלות חום.

ביום האחרון לפני הטיסה, יצאה ד"ר קליין יחד עם רופאי ילדים נוספים מחוץ לעיר קטמנדו לשם טיפול בנפגעים רבים, ביניהם ילדים שאינם מצליחים להגיע לקבלת טיפול בעיר הבירה. המשלחת המצומצמת הקימה מרפאה ניידת בשוק המקומי, בגשם שוטף, וטיפלה בילדים שסבלו מכאבים בעקבות שברים וחבלות, זיהומים שהתפתחו בפצעים קיימים ועוד.

ד"ר קליין מתארת אוכלוסייה מקומית מסבירת פנים ואוהדת, שעיקר מחסורה הוא במקומות לינה, מפאת חוסר היכולת לחזור לגור בבתיהם הרעועים/או הבלתי קיימים. אי לכך, המקומיים שמחו מאוד לקבל אוהלי שינה לאחר פינוי המשלחת חזרה לישראל.
"שמחתי מאוד שיכולתי להיות לעזר, גם אם רק לשבוע קצר", מסכמת ד"ר קליין את החוויה, "כרופאת ילדים, לראות ילדים במצוקה, זה תמיד קשה, כל שכן, שאת יודעת שהם לא חוזרים לתנאי הבראה תקינים, כפי שהייתי מעדיפה ומאחלת. אני שמחה על ההתעקשות שלי לנסוע, ושמחה שיצא לי לקחת חלק במתן סיוע לאחר האסון הנורא שארע לעם הנפאלי".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
חיבוק לילדה שהצילו את חייה
חיבוק לילדה שהצילו את חייה
   
תהילים למען הנופלים
תהילים למען הנופלים
   
אות זיכרון
אות זיכרון
   
פרויקט הרחבת מרכז הפנאי קלור יוצא לדרך
פרויקט הרחבת מרכז הפנאי קלור יוצא לדרך
   
איכות מצוינות ושיפור מתמיד
איכות מצוינות ושיפור מתמיד
   
יומן מסע של מתנדבי מד
יומן מסע של מתנדבי מד"א
כתבות 2018 כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של פלאשנט
ציוצים
תערוכה יוצאת דופן במלון מדיטרה    תערוכה יוצאת דופן במלון מדיטרה
חגיגת מימונה משובחת    חגיגת מימונה משובחת
   "תרבחו ותסעדו – חג שמח לכל בית ישראל
אין אין חגיגה... בלי עוגה״    אין אין חגיגה... בלי עוגה״
תיירות ונופש
פסח קסום בלב הערבה פסח קסום בלב הערבה
...
תיירות ונופש

יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות
המרכז הקהילתי דורה מרשת המרכזים הקה...
תיירות ונופש

נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה
סוכות של אמנות, טכנולוגיה וחדשנות –...
תיירות ונופש

גם בחדרה הביס מגיע עד לבית גם בחדרה הביס מגיע עד לבית
רשת תן ביס מתרחבת ותושבי חדרה מרווי...
תיירות ונופש

אפשר ליהנות גם בלי גלוטן אפשר ליהנות גם בלי גלוטן
גלוטן? לא עוד! יום המודעות הבינלאומ...
תיירות ונופש

טיפים והמלצות
פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות
...
טיפים והמלצות | ממומן

נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור
...
טיפים והמלצות | ממומן

ישראלים עושים מיליונים מספורט ישראלים עושים מיליונים מספורט
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך לשמור על צנרת המים הביתית איך לשמור על צנרת המים הביתית
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך מוצאים מוהל רופא מומלץ?  איך מוצאים מוהל רופא מומלץ? 
...
טיפים והמלצות | ממומן


© כל הזכויות שמורות לפלאשנט            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |
פלאשנט - חדשות חדרה והסביבה | עיתון בחדרה | עיתונים מקומיים בחדרה | מקומונים בחדרה | מגזין בחדרה והסביבה | מגזינים בחדרה | עיתון בחדרה והסביבה | מקומון בחדרה והסביבה