מגבירים את המודעות לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות
מאת: מירית אזרחי יום ראשון,
2 באוגוסט 2015, 17:36
עיריית חדרה מקיימת הדרכות לעובדיה במטרה להעלות את המודעות לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, ולהנגיש את השירות במשרדי ומתקני העירייה.
עיריית חדרה מקיימת הדרכות לעובדיה, בכל האגפים והמחלקות, במטרה להנגיש את השירות הניתן בעירייה לתושבים עם מוגבלות.
ראש העיר צביקה גנדלמן מינה את מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון לממונה הנגישות ברשות, כדי להוביל את הנגשת הרשות.
לדברי מנכ"ל העירייה, יש חשיבות רבה להעלאת המודעות לנושא הנגישות בקרב עובדי הרשות, והטמעת הנושא אצל כל אחד מעובדי העירייה. בהתאם לכך מקיימת העירייה ימי עיון והדרכות אגפיות שנועדו להכשיר את כל עובדי הרשות למתן שירות נגיש לכל תושבי העיר.
את ההדרכות לעובדי העירייה מובילים רכזת הנגישות הרשותית סיגל הרשקוביץ, אשר מונתה לתפקיד בהתאם לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות התשנ"ח-1998, ויועץ הנגישות לרשות אלי רונקין מ"נגישות לכל".
עובדי העירייה במהלך ההדרכה להטמעת הנגישות. (צילום: באדיבות העירייה)
לדברי רכזת הנגישות, בעיריית חדרה פועלים לקידום וליצירת נגישות שתאפשר חווית שירות טוב ונעימה לכול התושבים, וביניהם כמובן גם תושבים עם מוגבלות.
מדובר במוגבלויות שונות: בתנועה (נכים, קשישים, עגלות ילדים וכדומה), ראייה, שמיעה, מוגבלות תקשורתית או קוגניטיבית ועוד.
במהלך ההדרכות מסבירים ומדגימים לנותני השירות כיצד להנגיש את סביבת העבודה וכיצד לשרת אדם עם מוגבלות בצורה שתתחשב בצרכיו ותכבד אותו כמבקש שירות.
בין היתר ניתן פירוט כיצד להתאים ולהנגיש מבנים, מוסדות חינוך, פארקים ציבוריים, מוסדות דת, בתי עלמין, חופי רחצה, מדרכות ומעברי חצייה; כיצד לעצב בהתאם את הריהוט (למשל, דלפקי קבלה נמוכים יותר המותאמים ליושבים בכיסאות גלגלים), שילוט והכוונה, מערכות כריזה, הסרת מכשולים ממעברים, הנגשת מידע ועוד.
כמו כן מתודרכים העובדים כיצד לתת את השירות בפועל לאדם עם מוגבלות. למשל, להציע עזרה בהתאם להנחיותיו וללא כפייה; לדבר אליו ולא אל המלווה; לכבד את המרחב האישי שלו; למשוך תשומת לב של אדם עם מוגבלות ראייה או שמיעה באמצעות טפיחה עדינה על השכם או כל גב כף היד; לדבר לאט וברור כדי לאפשר קריאת שפתיים בעת מתן שירות לאדם עם מוגבלות שמיעה; והנחיות נוספות להתנהלות מול ובהתאם למוגבלויות השונות, ובעיקר לזכור שלעתים המוגבלות סמויה מהעין.
על-פי ההגדרה בחוק השוויון, נגישות היא אפשרות הגעה למקום, תנועה והתמצאות בו, שימוש והנאה משירות, קבלת מידע הניתן או המופק במסגרת מקום או שירות או בקשר אליהם, שימוש במתקניהם והשתתפות בתוכניות ופעילויות המתקיימות בהם, והכל באופן שוויוני, מכובד, עצמאי ובטיחותי.
עיריית חדרה פועלת ליישום חוק הנגישות בכל תחומי השירות והחיים בעיר, ואף חתמה על אמנה ייחודית הקוראת להפוך את חדרה לעיר נגישה ומשלבת, ולהבטיח את זכותם של אנשים עם מוגבלות להיות שונים ולזכות בהתאמות הנדרשות לשם השתלבותם בקהילה.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.