מבצע נרחב לאיתור מוקדי דגירת יתושים זאת בעקבות ריבוי מקרים של גילוי נגיף קדחת הנילוס בחודשים האחרונים. בשבועיים האחרונים אותרו יתושים נגועים בנגיף קדחת הנילוס באזור חדרה ובתלמי אלעזר.
המשרד להגנת הסביבה ביחד עם רשות הטבע והגנים החל במבצע נרחב, יום יומי ,לניטור מוקדי דגירת יתושים ובדיקות לגילוי יתושים נגועים בנגיף ברחבי הארץ בהנחיית מנכ"ל המשרד ישראל דנציגר, זאת בעקבות המוקדים הרבים שתגלו בחודשים האחרונים. החל מסוף השבוע ועד אחרי החגים מבצעים פקחי רט"ג ועובדי המשרד להגנת הסביבה ניטור יומי ובמידת הצורך שולחים את זחלי היתושים לאנליזה במעבדות משרד הבריאות בכדי לבחון האם הם נגועים בקדחת הנילוס המערבי.
בבדיקות מומחי המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות, אותרו בשבועיים האחרונים יתושים נגועים בנגיף קדחת הנילוס המערבי בצפון ירושלים, בעמק יזרעאל ליד עפולה, מדרך עוז, היוגב וחנתון, בנתניה ליד רמת פולג ובתלמי אלעזר.
בשבועיים האחרונים אותרו יתושים נגועים בנגיף קדחת הנילוס באזור חדרה. (צילום: המשרד להגנת הסביבה)
המשרד להגנת הסביבה הנחה את הרשויות המקומיות בכל רחבי הארץ, להגביר פעולותיהן להפחתת מפגעי היתושים על ידי הרחבת פעולות הפיקוח וההדברה של היתושים שבשטחן.
מחלת קדחת הנילוס המערבי נגרמת על ידי נגיף המצוי בעיקר בעופות, ומועבר לאדם באמצעות עקיצת יתושים. במקרים בהם מתפתחת מחלה היא קלה ומתבטאת בחום ובכאבי ראש ושרירים. בחלק קטן מהחולים, המחלה עלולה להסתבך ולגרום לדלקת מוח ואף למוות. מאחר ולא קיים חיסון לבני אדם, מניעת מפגעי יתושים היא הדרך העיקרית לשבור את מעגל העברת המחלה לאדם.
סמנכ"ל למשאבי טבע במשרד להגנת הסביבה, אלון זס"ק מסר כי עם קבלת תוצאות המעבדה ממשרד הבריאות, מעדכן המשרד להגנת הסביבה את הרשויות המקומיות בתחומן נמצאו היתושים הנגועים ואת הרשויות הסמוכות להן בממצאים ומנחה אותן להרחיב את היקף הפיקוח וההדברה של היתושים שבשטחן ובכל אזור שבו מתגלה הנגיף, נערכים פיקוח והדברות יתושים מוגברים, כדי להפחית ככל האפשר את הסיכוי להעברה של הנגיף לאדם.
ד"ר אורי שלום ראש האגף לבקרת חומרי הדברה ומזיקים במשרד להגנת הסביבה מציין כי ישנו חשש להימצאותם של יתושים נגועים באזורים נוספים בארץ וקורא לציבור לפעול להפחתת כמות היתושים ע"י ייבוש מקורות מים בשטחם, בחצרות, בגגות ובמקלטים ולהודיע לרשות המקומית על כל מפגע יתושים בשטח הציבורי. כמו כן, יש להתגונן מעקיצות יתושים ע"י התקנת רשתות בחלונות הבית ומריחת תכשירים דוחי יתושים - בכל עת שנמצאים באזור נגוע ביתושים.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.