במקומות שונים באזור חדרה עברו התושבים את הלילה בעלטה מוחלטת. חברת החשמל: "הצפי הוא שעד הצהריים מרבית הפגיעות יתוקנו למעט מקרים חריגים".
בחברת החשמל עדיין מתמודדים מאתמול בבוקר בפגיעות הקשות ברשת החשמל בשל הרוחות העזות, הגשמים, סופת ברקים וקריסת עצים באזור חדרה שגרמו לקריעת כבלי חשמל ולהפסקות חשמל נרחבות.
מחברת החשמל נמסר כי הצפי לתיקון התקלות הינו מספר שעות ויתכן שזמן התיקון יתארך אף עד לשעות הצהריים גם בשל קשיי נגישות – פקקי תנועה, הצפות וקריסת עצים.
בחברת החשמל אומרים כי התקלות ימשכו עד הצהריים. (צילום: רון איתן)
בהודעה שפורסמה על ידי חברת החשמל נמסר: "חברת החשמל מתנצלת בפני הלקוחות אשר נותרו עדיין ללא אספקת חשמל. עובדי חברת החשמל עבדו במהלך כל הלילה במתכונת חירום מלאה לצמצום הפגיעות בקווים שנפגעו עקב הסערה. באיזור השרון, נתניה, רעננה והסביבה עדיין קיימות הפרעות משמעותיות . הצפי הוא שעד הצהריים מרבית הפגיעות יתוקנו למעט מקרים חריגים".
בהודעה מבקשת חברת החשמל מהציבור להסיר חפצים שעלולים לעוף ולפגוע ברשתות החשמל, לדווח על מפגעים ולא להתקרב לחוטים קרועים. מדובר בסכנת חיים של ממש. לפרטים יש לעקוב אחר אתר האינטרנט ועמוד הפייסבוק של חברת החשמל ניתן להתעדכן גם באפליקציה של חברת החשמל .
עובדי חברת החשמל פועלים במרץ ובמקצועית כדי לתקן את הפגיעות ברשת החשמל ולהחזיר את אספקת החשמל לכל לקוח, בכל שעה ובכל מקום בהקדם האפשרי, עם זאת, מתנצלים בפני תושבים ששוהים זמן רב ללא חשמל.
בנוסף מבקשת החברה לנוכח המצב לחדד את כללי הבטיחות בחשמלומציינת כי:
יש להרחיק חפצים דליקים ממכשירי החימום.
תנור חימום נייח צריך להיות ממוקם באופן יציב. מותר להשתמש בתנורים קורנים רק כאשר הם מוגנים ברשת הגנה.
מרחיקים מכשירים פולטי חום, כגון מטענים, מחשבים ניידים וכדומה מחומרים שעלולים להתחמם ולהתלקח, כמו שמיכות, מזרנים, וילונות וכו'
אם משתמשים בסדינים חשמליים, יש לכבותם לפני השינה.
מחזקים בהקדם חפצים גדולים שעל הגגות או המרפסות (דודים, קולטים, עציצים וכד') כדי למנוע את התעופפותם .
אם נתקלים בארון חשמל פתוח או בחוט חשמל קרוע ברחוב או בחצר - מתקשרים 103 לחברת החשמל או 100 למשטרה, ומרחיקים משם כל מי שנמצא בסביבה.
אסור להשתמש במכשירי חשמל פגומים.
מי שנזקקים למכשירי חשמל מצילי חיים (הנשמה, דיאליזה) , עליהם להיערך לסוללות גיבוי מבעוד מועד, למקרה של הפסקות חשמל. במידה ואין גיבוי שכזה, יש להתפנות מידית לבית החולים הסמוך.
בחברת החשמל שבים ומציינים ככלל, מומלץ תמיד להצטייד באמצעי תאורה חלופית.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.