מאת: מעיין בוזגלו חודדה יום ראשון,
22 בנובמבר 2015, 07:04
כתבת "פלאשנט" מעיין בוזגלו חודדה, יצאה למפגש היכרות קולינארי יוצא דופן, להכרת המטבח הקוריאני. התוצאות לפניכם..
כולנו מכירים את האוכל הסיני, את המטבח התאילנדי, את הסושי היפני ואת הקארי ההודי, אבל רק מעטים מאיתנו נחשפו לאוכל הדרום קוריאני. וכדי שכולנו נכיר גם את מטעמי קוריאה ולא רק הטלוויזיות והטלפונים החכמים מתוצרת קוריאה שמציפים אותנו, יזמה שגרירות דרום קוריאה בישראל, מפגש קולינרי מרתק להכרת המטבח הדרום קוריאני שהתקיים במסעדת "ריבר" בפתח תקווה.
שגריר דרום קוריאה בישראל לי גון-טה ורעייתו עם כתבתנו מעיין בוזגלו חודדה
(צילום: גיל הדני)
אחת מגולות הכותרת באירוע הקולינרי הייתה מנת הקימצ'י הכשרה, לצד מנות מיוחדות נוספות המאפיינות את המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות. על הכנת המנות הקוריאניות הופקדו השף הקוריאני ג'ונגהי יאנג, שהגיע במיוחד מסיאול בירת קוריאה ושף רשת מסעדות "ריבר", סאמר אבומורא. בין חומרי הגלם הפופולאריים במטבח הקוריאני ניתן למצוא אורז, דגים והרבה ירקות. אחת המנות המפורסמת ביותר היא הקימצ'י - כרוב סיני ספוג ברוטב צ'ילי אדום, העובר תהליך ארוך של התססה. מנה זו נחשבת למאכל הלאומי של קוריאה ומשמשת כתוספת כמעט בכל ארוחה כמו גם שורש הג'ינסנג הקוריאני, לו מיוחסות סגולות רפואיות רבות.
עוף פיקנטי - דאקגאלבי. צילום: גיל הדני
ובעוד שבעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל הוא נותר אנונימי וכמעט ואינו מוכר. אחת הסיבות לכך טמונה בעובדה שבישראל, אין כיום ולו מסעדה קוריאנית אותנטית אחת.
המנות מתאפיינות בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות, וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו. רוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם. הבשרים מאודים או מבושלים ודלי שומן וקלוריות. השימוש בשמן כמעט ואינו קיים.
פרוסות בקר דק במרינדה – בולגוגי צילום: גיל הדני
המנות שטעמנו במסגרת חגיגת הקולינריה הקוריאנית מלבד הקימצ'י היו: אורז עם מבחר ירקות(ביבימאפ), לביבות עם בצל ירוק וירקות(פאג'ון), אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות(ג'פ-צ'ה), פרוסות בשר סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני(בולגוגי) ועוף פיקנטי(דאקגאלבי).
לי גון-טה, שגריר דרום קוריאה בישראל, הביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לא רק להצלחת תעשיות הסלולר והרכב הקוריאניות כמו סמסונג וקיה, אלא גם לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.