56 תיקים בגין ניסיונות פריצה ואלימות ו-9 הרשעות, כל אלה לא הספיקו לבית המשפט לשלוח את תושב חדרה למאסר בפועל כפי שדרשה התביעה ובמקום זאת בחר בית המשפט להטיל עליו עונש מאסר על תנאי בלבד
בבית המשפט השלום בחדרה דנים במקרים רבים בעניינם של עבריינים שביצעו שורה של עבירות וברגע של הכרעת הדין הם עומדים מול השופט ונאלצים לשפשף טוב טוב את עיניהם או יותר נכון את אוזניהם כדי לשמוע את גזר הדין הנגזר עליהם על ידי בית המשפט. אתמול זה קרה.
תושב חדרה, בן 40, הספיק לצבור 56 תיקים ו-9 הרשעות והופתע בעצמו כששמע כי השופטת שולחת אותו למאסר על תנאי בגין עבירה שעונשה הוא 6 חודשים עד שנת מאסר למרות שהתביעה דרשה מאסר בפועל וקנס כספי.
עורך הדין רותם כהן (צילום: שלומי גבאי)
מכתב האישום עולה כי לפני כחצי שנה ניסה הנאשם לפרוץ דרך המרפסת לביתו של תושב העיר המתגורר בקומה השניה. ניסיון הפריצה נכשל לאחר שבעל הדירה הבחין בנאשם וזה הספיק להימלט מהמקום. הנאשם נלכד ונגדו הוגש כתב אישום בגין ניסיון פריצה.
במהלך הדיון דרש נציג המדינה מבית המשפט בהתחשב בעברו הפלילי העשיר של הנאשם להטיל עליו עונש מאסר לרבות עונש על תנאי וקנס כספי. אולם מנגד טענה ההגנה כי הנאשם בחר לקחת אחריות ולמרות עברו הפלילי הוא עבר שינוי משמעותי בשנים האחרונות כאשר בחר בדרך של שיקום. סניגורו של הנאשם עורך הדין רותם כהן, התייחס בעיקר לנכונותו של הנאשם להמשיך להשתלב בצורה אינטנסיבית בשיקום ואף הדגיש את העובדה כי תסקיר המבחן לגביו היה חיובי וכי מרשו בחר לשקם את עצמו.
השופטת ארגמן התייחסה בכתב האישום כי לאחר שהנאשם נעצר בתיק זה הוא נתון לתנאי מעצר מגבילים קשים ביותר במשך תקופה של למעלה 8 חודשים עם אזוק אלקטרוני ובית המשפט השתכנע כי ההליך הטיפולי נושא פירות. לנוכח דברים אלה בסופו של דבר החליטה השופטת פנינה ארגמן לגזור על הנאשם 6 חודשי מאסר על תנאי בלבד.
בתגובה להחלטת בית המשפט עו"ד רותם כהן אמר: ״בית המשפט בהחלטה אמיצה ואנושית, מעדיף את האפיק השיקומי ובוחר להמנע משליחת הנאשם אל מאחורי סורג ובריח. ההגנה סבורה כי זו דרך המלך אשר משקפת את אינטרס הציבור ומברכת על גזר הדין״.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.