גאווה בחדרה - אלון אריה ימונה לרח"ט המבצעים במשטרת ישראל
מאת: שלומי גבאי יום חמישי,
3 במרץ 2016, 19:03
השר לבטחון פנים, גלעד ארדן, הודיע היום על שורת מינויים של קצינים בצמרת משטרת ישראל וזאת על פי המלצת המפכ"ל רוני אלשיך ובהם מינויו של נצ"מ אלון אריה תושב חדרה שמשמש כקצין אגם מחוז מרכז. אריה יקודם לדרגת תנ"צ וימונה לראש חטיבת המבצעים של משטרת ישראל.
אלון אריה, בן 49, בן למשפחה מוכרת בחדרה, נשוי ואב לשלושה ילדים. אריה בעל תואר ראשון בקרימינולוגיה ומדעי המדינה ותואר שני במנהל עסקים. בשנת 1989 התשחרר אריה מהצבא בדרגת סגן לאחר ששירת בגדוד 890 של הצנחנים כלוחם ומפקד.
ב-1991 הוא התגייס לשורות המשטרה כחוקר וכבלש בימ"ר תל אביב. בשנת 1995 סיים קורס קצינים בבית הספר לשוטרים ובשנת 1999 הוא מונה לתפקיד ע' ראש אגף משאבי אנוש במשטרה. בתקופה שבין 2002 ועד ל-2004 שימש כקמב"צ מרחב נתב"ג. לאחר מכן שימש אריה עוד בשורה ארוכה של תפקידים תוך שהוא עולה בסולם הדרגות. בשנת 2007 הוא מונה לפקד על תחנת פתח תקוה, ואחר כך על תחנת ראשון לציון, ובשנת 2011 הוא מונה לפקד על תחנת נתניה בשנים הקשות שידעה העיר בתחום הלחימה בעבריינות והעולם התחתון.
נצ"מ אלון אריה. יועלה לדרגת תנ"צ (צילום: שלומי גבאי)
בתפקידו האחרון ועד לימים אלה, הוא משמש קצין אג"מ במחוז מרכז. תפקידו החדש של אריה כראש חטיבת המבצעים של המשטרה הינו חשוב באופן משעמותי במיוחד לאור גל הטרור הנוכחי אותו אנו עוברים בתקופה זו במדינה. אולם חבריו הקצינים המשרתים איתו לאורך השנים ציינו כי אריה הינו האדם המתאים לתפקיד והוא קורץ מחומר שממנו בנויים מפקדים בכירים ביותר.
אביו ציון אריה, היה מנהל אגף האירועים בעירית חדרה ויו"ר קבוצת הכדורגל הפועל נחליאל. פקודיו מעידים עליו כי הוא שייך לדור של פעם, כזה שמאמין בעבודה קשה, בורח מתקשורת, מתייחס בכבוד לכל אדם באשר הוא ולעולם לא ישתמש במעמדו וכוחו בכדי להשיג משהו. אריה ידוע כאיש נעים הליכות, צנוע במיוחד, מקצוען ושוטר בכל רמ"ח אבריו. בכל תפקיד בו עסק הטביע את חותמו והוא זוכה להערכה רבה בקרב צמרת המשטרה.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.