בעקבות הבחינה המחודשת נמצא כי רק לחלק מדיירי הרחוב ניתן להעניק פטור מהיטל הסלילה
כפי שהנחה ראש העיר צביקה גנדלמן קיימה העירייה דיון מקצועי שנועד לבחון מחדש את היטלי הסלילה שקיבלו תושבים ברחוב קוטלר. בדיון שהוביל מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, השתתפו בין היתר גם מהנדס העיר אינג' נועם גרייף, וכן והיועצת המשפטית עו"ד שרון שרוני שקבעה כי ניתן לפטור דיירים שאין להם גישה טכנית למעבר וזאת בתנאי ובכפוף לחתימת הבעלים על כתב התחייבות לפיו ככל שתיווצר גישה (מעבר) לרחוב קוטלר הרי שהם יחויבו בהיטל סלילה כחוק.
מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון הוביל את הדיון לפתרון הנושא (צילום: שלומי גבאי)
לאור ההמלצה ולאחר בדיקת הגישה של הדיירים, המליץ מהנדס העיר לבטל את החיוב לדיירים שנמצא כי הם אכן עומדים בדרישת הפטור. מנכ"ל העירייה הנחה כי באחריות מחלקת פיתוח תשתיות לשלוח מכתב בדואר רשום לכל הזכאים לפטור. במכתב יובהר כי הפטור יינתן להם בכפוף ובתנאי לחתימתם על טופס שיוכן במחלקת התשתיות ויאושר על-ידי מהנדס העיר והלשכה המשפטית.
בהתחשב בדיירים שנמצא כי אינם זכאים לפטור, הועברה הנחיה לגזבר העירייה בועז חריף להגיע להסדרי תשלום עם כל המתקשים בתשלום. עוד הובהר כי בשל הבדיקה שנערכה בהמשך להנחיית ראש העיר, הסכום לא יישא ריבית והצמדה למשך 40 יום נוספים מתאריך משלוח המכתב בדואר רשום.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.