במחוז חוף של המשטרה נערכים למצעד הגאווה שיערך בחדרה ביום ו' הקרוב 1.7.2016 בין השעות 09:45-14:00 ויסתיים במתחם קניון לב חדרה
מצעד הגאווה הוא מצעד שנתי המתקיים בערים שונות ברחבי הארץ, בו מציינים לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים (להט"ב) את מאבקם להכרה ולשוויון זכויות, ומכריזים על גאוותם בזהותם המינית השונה. פעמים רבות ניתן למצוא במצעד הטרוסקסואלים רבים המביעים תמיכה במאבקם.
האירוע מצוין בדרך כלל בחודש יוני, כציון למהומות סטונוול. המצעדים התפתחו מהפגנות מחאה או תביעת זכויות, ובמקומות שונים הם עדיין נושאים אופי הפגנתי, אך עם השנים הוא הפך למצעד ססגוני בעל אופי קרנבלי, שבו אופייניים הנפת דגלי גאווה, מוזיקה קצבית, הופעות דראג, ועוד. גם במצעדים אלו קיים עדיין במקרים רבים גם אלמנט מחאתי, פוליטי וחינוכי.
מלבד ההתנגדות הדתית וההומופובית למצעד הגאווה קיימת ביקורת, גם מחוץ לקהילה וגם בתוכה, על האופי המיני הבוטה של המצעד במקומות רבים.
המצעדים התפתחו מהפגנות מחאה לקרנבלים
לקראת המצעד המתוכנן להתקיים ביום שישי הקרוב בחדרה המשטרה נערכה על מנת לאפשר את קיום המצעד, שוטרי המחוז בסיוע יס"מ יסמ"ג ופרשים, יאבטחו ילוו את המשתתפים ישמרו על הסדר ויכווינו את התנועה לדרכים חלופיות.
לצורך קיום המצעד ייחסמו הצמתים הבאים החל מהשעה 09:45-10:45 למספר דקות וייפתחו עם התקדמות הצועדים:
הרברט סמואל-רמב"ם
הרברט סמואל-ששת הימים
הרברט סמואל-הילל יפה
הרברט סמואל-סמטת אוריינשטין
הנשיא וייצמן-הרצל
הנשיא וייצמן-רוטשילד
הנשיא וייצמן-גיבורים.
בסיום התהלוכה ייערך מופע בקניון לב חדרה עד השעה 14:00
על מנת למנוע עומסי תנועה ומצוקת חנייה נבקש מהציבור להגיע לאירוע בתחבורה ציבורית .
לא נאפשר חנייה במקומות שיהוו הפרעה לתנועה.
המשטרה מבקשת מהצבור לגלות סבלנות, להקשיב להנחיות המשטרה, לגלות עירנות ולדווח על כל אדם או חפץ חשוד.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.