המרכז החדש שהוקם במתחם חברת החשמל בחוות חפציבה, הינו מרכז פיתוח ומחקר מהמובילים והמתקדמים בעולם. במרכז מציעה החברה הדרכה ואימונים ללוחמה בסייבר ופתרונות אבטחה
בטקס ההשקה השתתפו ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, מנכ"ל חברת החשמל עופר בלוך, מנכ"ל סייברג'ים אופיר חסון, סמנכ"ל תקשוב וממונה על הגנת הסייבר של חברת החשמל יוסי שנק, וסמנכ"ל רגולציה של החברה אורן הלמן.
טקס השקת מבנה סייברג'ים (צילום: יוסי וייס)
ראש העיר אמר בטקס, כי "חברת סייברג'ים פועלת בחדרה מספר שנים, והשקת המתקן ומיקומו בעיר האנרגיה של ישראל מחזקים את העיר, את עשייתה בתחום האנרגיה, את פני העתיד שהוא הסייבר, וגם מסייעת למקומות תעסוקה לחבר'ה צעירים ומוכשרים בסביבת הייטק מאתגרת".
לדברי מנכ"ל חברת החשמל, המלחמה העתידית היא עכשווית, והיא בהגנת הסייבר. בלוך: "מדי יום חברת החשמל מתמודדת עם אלפי ניסיונות תקיפת סייבר על מתקניה. אנחנו מובילים בתחום ההגנה על מתקני החברה האסטרטגיים, ניסיוננו ויכולותינו באים ליד ביטוי מדי יום, וסייברג'ים היא חברה מובילה בארץ וגם בעולם בתחום זה".
מנכ"ל סייברג'ים הסביר כי, המתחם החדש הינו מרכז פיתוח ומחקר מהמובילים והמתקדמים בעולם, המיועד לתמוך בפעילות סייברג'ים בחו"ל ויאפשר התפתחות והקמת מתקנים חדשים בחו"ל. כיום יש מתקני סייברג'ים בצ'כיה, פורטוגל ויש מגעים לסניפים במדינות נוספות.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.