אוהבים את הטעמים העדינים של הלימון? רוצים לנסות לשלב אותם בתוך עוגה מפתיעה? הנה המתכון שיכניס טוויסט מרענן לתוך תפריט הקינוחים שלכם
עוגת לימון היא ללא ספק בין הקינוחים האהובים בעולם. קשה להישאר אדישים לעוגה הזו, בעיקר כאשר עורכים ארוחות גדולות ומחפשים אחר דרך מיוחדת להפתיע את החברים ואת בני המשפחה.
העוגה מתאימה לכל שעות היום והיא מצליחה לשלב בין כמות קלוריות נמוכה לבין טעמים מפתיעים. התחרות העיקרית שלה היא מטבע הדברים עם עוגות גבינה, עוגות גזר ובלינצ'ס, אבל מי שמכיר את המתכונים המובילים יודע שיש לה יתרונות מיוחדים.
בנוסף, בישראל אפשר למצוא לימונים טריים לכל אורך השנה ולהרוויח חומרי גלם משובחים במיוחד. קליפת הלימון מעניקה לעוגה טעם נפלא ואפשר לשלב ליקר כדי להעצים את הארומה המקורית. אז איך מכינים את העוגה החלומית? הנה הפרטים המלאים על עוגה חלבית שדורשת זמן עבודה של עד חצי שעה בלבד, זמן הכנה של כשלוש שעות ורמת קושי בסיסית:
המצרכים א. לבסיס – עבור בסיס העוגה תצטרכו להשתמש בתבנית ריבועית של 22 ס"מ. המצרכים הם 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים, 100 גרם חמאה מומסת וגרידה מחצי לימון גדול. ב. למלית – המלית של העוגה קובעת את הטעם הסופי ולכן כדאי להשקיע בה. כאן תצטרכו 3 ביצים גדולות, 2 גביעים של גבינת שמנת, מיכל ריקוטה 5%, כוס סוכר, רבע כוס ליקר לימונצ'לו או רבע כוס מיץ לימון טבעי וגרידה מחצי לימון גדול. הקפידו להשתמש בחומרי גלם איכותיים כדי לשדרג את התוצאה.
אופן הכנה
חממו תנור ל-175 מעלות והניחו בתחתית כלי עם מים חמים. במקביל, רפדו את התבנית שהכנתם מבעוד מועד בנייר אפייה. בצעו את הריפוד כך שהוא יכסה את תחתית התבנית והדפנות ולאחר מכן שמנו אותו היטב.
הכינו את הבסיס בצורה הבאה: ערבבו בתוך קערה את פירורי הביסקוויטים, החמאה וקליפת הלימון. המתינו לקבלת תערובת אחידה ושטחו אותה בתוך תבנית. הדקו את התערובת היטב בתוך התבנית והעבירו למקפיא למשך 10 דקות.
בשלב הבא תצטרכו להכין את המלית. טרפו בתוך קערה גדולה את כל הביצים, הוסיפו את הגבינות, הסוכר, הלימונצ'לו וקליפת הלימון וטרפו שוב בעזרת מטרפה ידנית. המתינו לקבלת תערובת חלקה ללא גושים ורק אז תוכלו ליצוק אותה על גבי הבסיס. החליקו את התערובת היטב ושימו לב בעיקר לדפנות ולפינות.
בשלב הרביעי והאחרון תצטרכו לאפות את העוגה במשך שעה. המתינו עד שהעוגה תהיה יציבה בשוליים אבל רוטטת מעט במרכז. צננו היטב את העוגה, כסו אותה בניילון נצמד והעבירו למקרר למשך 6 שעות לפחות עד להתייצבות סופית. לאחר ההתייצבות תוכלו להגיש את העוגה לאורחים ולשלב אותה בתפריט הקולינרי של ארוחות בוקר או ערב חגיגיות במיוחד.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.