הקמת המוזיאון הראשון בישראל לחינוך לרפואה יצאה לדרך ביום שישי ה- 17/3/17 בטקס הנחת אבן הפינה שהתקיים בטכנודע חדרה
המוזיאון לחינוך לרפואה הינו ייחודי וראשון מסוגו בארץ ובעולם ובנייתו תחל בטכנודע חדרה בחודשים הקרובים. טכנודע חדרה, שהינו מרכז לחינוך מדע וטכנולוגיה ובו פארק ומוזיאון מדע, הוקם ב1986 וחרט על דגלו את קידום החינוך המדעי בישראל. הטכנודע שיושב בלב שכונת גבעת אולגה שבחדרה שהינה שכונת מצוקה, מקדיש את עיקר עשייתו לקידום אוכלוסיות חלשות וטיפוח ילדי ישראל על ידי שימוש במדע ובטכנולוגיה כגשר על פני פערים ומגזרים.
מדינת ישראל הינה כיום בין המדינות המובילות בעולם בתחום הרפואי, הן בהיבט הקליני , והן בעולם הביוטק. יחד עם זאת ולמרות העמידה בחזית העולם הרפואי, לא קיים בישראל מוזיאון לרפואה והמוזאונים שקיימים בעולם נותנים ייצוג היסטורי ודידקטי בלבד. בטכנודע חדרה זיהו את הצורך ומתוך חזון ושאיפה לקדם את ההבנה של עולם הרפואה, את המודעות לבריאות הגוף ואת העניין בתחום החליטו להקים את המוזאון הייחודי והחדשני.
המוזיאון לחינוך לרפואה הינו ייחודי וראשון מסוגו בארץ ובעולם (צילום: הדמיה)
טרם לטקס ערך שר האוצר סיור במקום מלווה בראש העיר, הגב' ורטהיימר ומנכ"ל הטכנודע והתרשם עמוקות מהפעילות החינוכית- מדעית הייחודית המתקיימת בטכנודע. את הטקס המרגש פתח ד'"ר גדי מדור, מנכ"ל הטכנודע אשר פרס בפני המשתתפים את חזון המוזיאון. הגב' ורטהיימר בנאום לבבי ומרגש, דברה על מעורבותה ארוכת השנים בעשייה החברתית של הטכנודע, ועל חזונה להעמיד את המבנה ואת תכניו הייחודים לטובת החינוך וילדי ישראל. ראש עיריית חדרה, מר צביקה גנדלמן בירך בדבריו וציין כי הוא נרגש לעמוד כאן לצד שותפיו לקידום הפרויקט וכי זהו עוד צעד בחיזוקה של חדרה כעיר של חדשנות חינוכית
המוזאון שיוקם על שטח של כ-1000 מ"ר במתחם הטכנודע בחדרה, יאפשר לילדים, נוער ומבוגרים מכל קצוות הארץ ומכל שכבות האוכלוסייה להיחשף לערכים ולתכנים ייחודיים וחדשניים מעולם הרפואה. חשוב לציין כי העבודה החינוכית בתחום הרפואה אינה זרה לטכנודע חדרה. בשנים האחרונות מתקיימת בטכנודע פעילות ענפה ביחידה לסימולציה רפואית, אליה מגיעים תלמידים מכל רחבי הארץ ללמוד באופן חווייתי ומעשי נושאים מגוונים בתחום הרפואה והביוטק באמצעות עבודה עם סימולטורים משוכללים וציוד רפואי מתקדם.
המבקרים במוזיאון החדשני יפגשו את תחומי הרפואה השונים (אנטומיה, פיסיולוגיה, פתולוגיה) לרבות הכרות עם גוף האדם ומורכבותו, התקדמות הרפואה ופיתוחיה המדהימים בטכנולוגיה ובמדע, פרי גאוות המין האנושי בכלל וישראל בפרט.
בסיור במוזאון יעברו המבקרים דרך מיצגי ענק של איברי גוף ויחשפו, יחוו, וילמדו על מורכבותם. כך יוכל ילד ללכת בתוך חדרי הלב לדוגמא או לעמוד בתוך ריאות ולראות איך הן מתמלאות באוויר. מוצגים אינטראקטיביים יאפשרו הפעלה של תהליכים שונים וסימולטורים חדשניים ייתנו הזדמנות להתנסות בטכנולוגיות רפואה מתקדמות.
בטכנודע מאמינים שייחודיותו של המוזיאון תמשוך מבקרים רבים מכל הארץ, ובהמשך מהעולם ותאפשר לגעת בליבות המבקרים הצעירים והבוגרים ואולי אף לכוון אותם לעסוק בעתיד במקצועות הרפואה. אך גם אם לא, אז לפחות שישמרו על גופם ויאריכו ימים. בטקס התקים במעמד שר האוצר מר משה כחלון, ראש עיריית חדרה מר צביקה גנדלמן והגב' אריאלה ורטהיימר, פעילה מובילה של הטכנודע מזה כעשור. פתיחתו המוזיאון מתוכננת לספטמבר 2018.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.