המשפחות ייהנו מתוספת של 3,000 שקל לשנה לשכר הנטו עבור כל ילד בכיתות א'-ב'. עם סיום כיתה ב', תסתכם התוספת לשכר הנטו של המשפחה ב-6,000 שקל בשנתיים.שר האוצר: "ממשיכים ליישם בכל הכח את תכנית "נטו משפחה" וכבר בחודשים הקרובים ההורים ירגישו תוספת של אלפי שקלים להכנסה הפנויה
הממשלה אישרה היום את יוזמתו של שר האוצר ויו"ר כולנו, משה כחלון להרחבת סבסוד הצהרונים במסגרת תכנית "נטו משפחה". כחלון: "ממשיכים ליישם בכל הכח את תכנית "נטו משפחה". כבר בחודשים הקרובים ההורים בחדרה, בנתניה ובפרדס חנה ירגישו תוספת של אלפי שקלים להכנסה הפנויה.
הזדמנות שווה אמיתית מתחילה באפשרות לתעסוקה וסבסוד הצהרונים הוא הקלה נוספת עבור המשפחות העובדות. הצעד הזה מצטרף לתכניות להפחתת הצפיפות בכיתות ותוספת סייעת שנייה בגנים שהובלתי יחד עם שר החינוך נפתלי בנט ואלו לא הצעדים האחרונים. נמשיך ונקל על המשפחות העובדות בישראל בהרחבת השירותים והפחתת יוקר המחייה".
נטו משפחה בחדרה
במסגרת התכנית שגובשה יחד עם מרכז השלטון המקומי, החל משנת הלימודים הקרובה, ספטמבר 2017, ייהנו הורים עובדים ממחיר מופחת בעבור צהרונים לילדים. המדינה תסבסד את התשלום בגין הצהרונים באופן דיפרנציאלי כך שסיוע גדול יותר יינתן למשפחות הגרות ביישובים חלשים. סבסוד הצהרונים יגדיל את שכר הנטו של כל משפחה באלפי שקלים בשנה.
כחלון: "ממשיכים ליישם בכל הכח את תכנית" צילום: יוסי אלוני
שר החינוך, נפתלי בנט: ״אני מברך את ידידי שר האוצר משה כחלון על תוספת חשובה לחינוך, שתסייע בהפעלת צהרונים במחירים מסובסדים. משרד החינוך כבר נערך להפעלת התכנית באופן מיטבי בשנת הלימודים הקרובה וימשיך לפעול למען הורי ישראל, תלמידי ישראל ואיכות החינוך. חינוך איכותי ונגיש הוא מטרה משותפת לכל העוסקים בחינוך במדינת ישראל ואני מודה לכל מי שמצטרף למלאכה החשובה הזו״.
המצב כיום: עד היום נעו התשלומים של ההורים בעבור צהרונים בין 900 ל – 1300 ש"ח לחודש (בהתאם ליישוב).
השינוי בעקבות תוכנית נטו משפחה של משרד האוצר: בישראל 255 רשויות מקומיות המחולקות לפי רמתן הכלכלית חברתית ל-10 אשכולות. באשכול 10 מדורגים הישובים המבוססים ביותר בישראל, ובאשכול 1 הישובים החלשים ביותר. בחדרה, בנתניה ובפרדס חנה יזכו לסבסוד של 300 שקל בחודש לילד עבור צהרון לילדי כיתות א' ו-ב'. כלומר, המשפחות ייהנו מתוספת של 3,000 שקל לשנה לשכר הנטו עבור כל ילד בכיתות א'-ב'. עם סיום כיתה ב', תסתכם התוספת לשכר הנטו של המשפחה ב-6,000 שקל בשנתיים.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.