בישיבה של ועדת האכיפה הושם דגש על פעילות הסברה ומניעה שתסייע לאלפי תלמידים לעבור את החופש הגדול בבטחה וללא אירועים חריגים
ועדת האכיפה העירונית המתכנסת במסגרת תוכנית "עיר ללא אלימות" ערכה ישיבת היערכות לקראת הקיץ, בהשתתפות גורמי משטרה, ביטחון, אכיפה, חינוך, פנאי ורווחה.
הוועדה סקרה את פעולות הרשות והמשטרה לעניין הרכיבה על אופניים חשמליים, וצוין בה כי עד כה התקיימו ימי הסברה בבתי ספר, ומעל 10,000 תלמידים נחשפו לתכנים. בנוסף, שוטרי השיטור העירוני מבצעים אכיפה כנגד המפרים את כללי הרכיבה על האופנים החשמליים, בני נוער ובגירים, ובכך מסכנים את חייהם ואת חיי האחרים. הקנסות על מפרי החוק נעים בסך של 250-1000 שקלים.
נערכים לקיץ. ישיבת הועדה
יצוין כי לקראת חופשת הקיץ יתקיימו בנושא ימי הסברה נוספים. במקביל נערכת העירייה לגיבוש מדיניות בחופי הרחצה, שמטרתה שמירה על ביטחון כלל התושבים תוך צמצום אירועים אלימים; פעילות מניעה לשימוש בסמים ואלכוהול, התנהגויות סיכוניות, שימוש בכלים מוטורים וכדומה.
כמו כן, במהלך הקיץ יתקיימו אירועים לבני הנוער, בשיתוף "עיר ללא אלימות", מחלקת נוער וצעירים באגף הרווחה של העירייה, עמותת "פנאי העיר" ומתנ"ס גבעת אולגה. האירועים, שיפורסמו בקרוב, יכללו משחקי מולטימדיה, חדר בריחה, מתקני מים, ועוד. מטרת הפעילות היא צמצום התנהגויות סיכון בקרב בני נוער וצעירים במהלך חופשת הקיץ, הפחתת שוטטות ברחובות, מקרי אלימות וונדליזם. ככלל, פעילויות הקיץ של מרכזי הפנאי והמתנ"סים יכוונו לשעות הערב המאוחרות בכדי ליצור מסגרות פנאי המבטיחות קיץ שקט ובטוח.
ועדת האכיפה מתכנסת בקביעות אחת לחודשיים בהובלת תחנת משטרת חדרה ו"עיר ללא אלימות" ובשיתוף גורמי המקצוע בעירייה. בישיבה שעסקה בהיערכות לקיץ השתתפו, בין היתר, מפקד משטרת חדרה סנ"צ יגאל בן-לולו, סגן מפקד משטרת חדרה יוני שפירא, מנכ"ל עיריית חדרה יעקב זיגדון, מנהל אגף אכיפה וביטחון איתן כהן, מנהלת תוכנית "עיר ללא אלימות" דבורה עמר, מנהלת אגף החינוך סיגלית איצקוביץ, מפקד השיטור העירוני שי חיימוב ומנהל השיטור העירוני דותן עומסי, מנהלת היחידה העירונית למלחמה בסמים ובאלכוהול מלי מלכין, מנהלת המוקד העירוני אושרת סלומון, ונציגים רלוונטיים נוספים מאגפי הרווחה, ומיחידת הנוער במשטרת חדרה.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.