המסע השנתי של נערי מית''ר - פלאשנט חדשות -
יום חמישי, 1 במאי 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   עסקים   רכילות
המסע השנתי של נערי מית"ר
מאת: ראובן יגיל
יום חמישי, 9 במאי 2019, 10:30

קבוצת נערים ומלווים ממית"ר "נירים" חדרה השתתפו במסע השנתי של עמותת "נירים בשכונות" שנפרס על פני 4 ימי שטח
קבוצת נערים ממית"ר "נירים" בחדרה השתתפה במסע השנתי של עמותת "נירים שכונות", שנמשך 4 ימי שטח בהשתתפות כ-60 בני נוער מ-10 ערים שונות מרחבי הארץ.

המסע התנהל בהובלת מנהל עמותת "נירים שכונות" דן בן גיגי, כאשר את הקבוצה מחדרה מלווים אנשי צוות, חונכים מכפר הנוער "נירים" והמתנדב איתן, אשר אותו כינו הנערים לאורך המסע "אבא". בסך הכל מנתה הקבוצה מחדרה 16 איש והיוותה את אחת הקבוצות הגדולות שהצטרפו למסע השנתי.

המסע היה אחד מאירועי שיא של פעילות המית"ר, אשר במסגרתה מתנסים הנערים בחוויה של הימצאות בשטח על כל המשמעויות הנלוות: הבערת אש ללא גפרורים, ניווט בחשיכה, פעילות out door, הכנת אוכל בשטח, הישרדות בתנאי שטח ועוד. את הפעילות מעבירים מדריכי "נירים" במית"ר, אורי בוניאל ואביעד הורוביץ, להם ניסיון רב בעבודה עם נוער ובעבודת השטח.

העבודה הקבוצתית המתמשכת והעקבית מביאה לגיבוש של קבוצת איכות מובילה במית"ר, מקדמת למידה והעמקה בערכים כגון אחריות אישית וקבוצתית, עצמאות, שיתוף פעולה, התבוננות החוצה ופנימה, אהבת הארץ והאדמה ועוד.
המסע השנתי של נערי מית
נערי מית"ר (צילום: דוברות העירייה)
במהלך המסע חוותה הקבוצה מסלולים מאתגרים מהיפים שיש לארצנו להציע, טיפסה עליות מורכבות ואף עברה בשבילים שג'יפ אינו יכול להם. בסך הכל צעדה הקבוצה ברגל כ-46 ק"מ כאשר על גבם של הנערים תיקי מסע המכילים את כל הציוד הנדרש להם ל-4 ימים (מזון, מים, ביגוד חם, שק שינה, מזרן, וציוד נוסף).

לאחרונה זכה מית"ר "נירים" חדרה בתרומה נדיבה מעמותת "ידידי המית"רים והמפת"נים" והתחדש בציוד שטח חדש בשווי כ-30 אלף שקלים. הציוד אפשר לנערים לצלוח בצורה מיטיבה את המסע המפרך ולהישאר יבשים ומוגנים גם במזג אויר מורכב.

עם סיום המסע חיכתה לבני הנוער הפתעה במית"ר, פריסה מפנקת במיוחד ושלטי "ברוכים השבים" שהכין הצוות שנשאר. הורי הנערים התרגשו מאוד עם שובם של בניהם, הודו לצוות המסור על הליווי הצמוד והאפשרות לאפשר לילדיהם חוויה של פעם בחיים.

מנהלת אגף הרווחה בעיריית חדרה זיוה היימברג שיתפה בגאווה כי השנה יצאה למסע הקבוצה הגדולה ביותר שידע המית"ר. הדבר התאפשר הודות להשקעה בלתי פוסקת סביב השעון של צוות המדריכים, והאמונה בכל אחד ואחד מהנערים עם התעקשות בלתי מתפשרת להצלחתו תוך שיתוף פעולה הדוק עם המשפחות והגורמים המטפלים השונים. עוד ביקשה היימברג להודות לראש העיר צביקה גנדלמן ולמנכ"ל העירייה יעקב זיגדון על הרוח הגבית להצלחת פעילות המסגרת וראיית בני הנוער לנגד עיניהם תמיד.

מנהלת מחלקת נוער וצעירים באגף הרווחה ורדה ביטון שיתפה בהתרגשות רבה כי החוויות שצברו בני הנוער במסע יהדהדו בליבם במשך שנים ויאפשרו להם להתמודד עם אתגרי החיים, החששות והפחדים שעוד יגיעו. עוד הוסיפה כי היא גאה בצוות המית"ר שלא מוותר על אף נער ונערה, וציינה כי עיריית חדרה התברכה בשירות ייחודי, מקצועי העובד בשיתופי פעולה עם מערכות רבות בקהילה ומחוצה לה.

מנהל מית"ר "נירים" שלומי פורקוש ציין בגאווה כי את המסע הנוכחי לא ישכחו הצוות והנערים במשך שנים רבות והוא יהדהד ברחבי המית"ר והשכונה ויאפשר לנערים נוספים להעז ולרצות לחולל שינוי בחייהם. עוד הוסיף כי במית"ר קיימים היום, בנוסף למרחב השטח, מרחבים רבים ביניהם: אולפן הקלטות מקצועי, שיעורי נגינה, מספרה, מרחב השכלה, מפעל השוקולד "גוונים של מתוק", מרחב חברתי, מפגשי הדרכת הורים וקורסים מקצועיים רבים.

מית"ר "נירים" חדרה הינו מרכז יום תומך רב תחומי הפועל ברצף 5 ימים בשבוע, מפוקח וממומן על-ידי משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים בשיתוף עם עיריית חדרה.

מית"ר "נירים" מהווה כלי התערבות ייחודי, הנמצא על רצף השירותים הטיפוליים של מחלקת נוער וצעירים באגף הרווחה בעיר לבני נוער על רצף הסיכון. לדברי שלומי פורקוש, מנהל המסגרת, מומחיות המרכז הינה מתן מענה רב ממדי לבני נוער, תוך שילוב מרבי של תשומות כלל המערכות הקהילתיות (המשפחה, שירותי טיפול, חינוך, בריאות, פנאי ותעסוקה), משמש רשת ביטחון קהילתית, לקראת החזרתם של בני הנוער למערכות משלבות בקהילה.

עמותת "נירים" הוקמה לזכרו של ניר קריצ'מן, לוחם שייטת 13, בן העיר חדרה, שנהרג בשנת 2002 במסגרת מבצע "חומת מגן" בהתקלות עם מחבלים בשכם. המשפחה והחברים מהשייטת החליטו להנציחו בדרך ייחודית שתכליתה להיות שם בשביל נערים ונערות אשר נפלטו מהמסגרות הפורמאליות, וברגע הקריטי בחייהם להציב בפניהם מסגרת אלטרנטיבית ייחודית.
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
חיבוק לילדה שהצילו את חייה
חיבוק לילדה שהצילו את חייה
   
תהילים למען הנופלים
תהילים למען הנופלים
   
אות זיכרון
אות זיכרון
   
פרויקט הרחבת מרכז הפנאי קלור יוצא לדרך
פרויקט הרחבת מרכז הפנאי קלור יוצא לדרך
   
איכות מצוינות ושיפור מתמיד
איכות מצוינות ושיפור מתמיד
   
יומן מסע של מתנדבי מד
יומן מסע של מתנדבי מד"א
כתבות 2018 כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של פלאשנט
ציוצים
תערוכה יוצאת דופן במלון מדיטרה    תערוכה יוצאת דופן במלון מדיטרה
חגיגת מימונה משובחת    חגיגת מימונה משובחת
   "תרבחו ותסעדו – חג שמח לכל בית ישראל
אין אין חגיגה... בלי עוגה״    אין אין חגיגה... בלי עוגה״
תיירות ונופש
פסח קסום בלב הערבה פסח קסום בלב הערבה
...
תיירות ונופש

יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות
המרכז הקהילתי דורה מרשת המרכזים הקה...
תיירות ונופש

נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה
סוכות של אמנות, טכנולוגיה וחדשנות –...
תיירות ונופש

גם בחדרה הביס מגיע עד לבית גם בחדרה הביס מגיע עד לבית
רשת תן ביס מתרחבת ותושבי חדרה מרווי...
תיירות ונופש

אפשר ליהנות גם בלי גלוטן אפשר ליהנות גם בלי גלוטן
גלוטן? לא עוד! יום המודעות הבינלאומ...
תיירות ונופש

טיפים והמלצות
פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות
...
טיפים והמלצות | ממומן

נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור
...
טיפים והמלצות | ממומן

ישראלים עושים מיליונים מספורט ישראלים עושים מיליונים מספורט
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך לשמור על צנרת המים הביתית איך לשמור על צנרת המים הביתית
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך מוצאים מוהל רופא מומלץ?  איך מוצאים מוהל רופא מומלץ? 
...
טיפים והמלצות | ממומן


© כל הזכויות שמורות לפלאשנט            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |
פלאשנט - חדשות חדרה והסביבה | עיתון בחדרה | עיתונים מקומיים בחדרה | מקומונים בחדרה | מגזין בחדרה והסביבה | מגזינים בחדרה | עיתון בחדרה והסביבה | מקומון בחדרה והסביבה