מיזם "נשק וסע", הפועל מתחילת השנה בכל בתי הספר היסודיים, מעלה הילוך ועובר לאכיפה על הורים שאינם נשמעים להוראות חוקי התנועה
המטה העירוני לבטיחות בדרכים, בשיתוף פעולה עם משטרת חדרה והשיטור הקהילתי, מפעילים את מיזם "נשק וסע" בכל בתי ספר היסודיים בעיר. המיזם נועד להבטיח את שלומם של התלמידים המגיעים ברכבם של ההורים אל בתי הספר.
בכלל זה, נצבעו מתחמים מיועדים לכך בקרבת מוסדות החינוך, בצד המדרכה ובסמוך לשערים של בתי הספר, כך שהתלמידים לא נאלצים לעבור כביש, ויכולים להיכנס בבטחה אל בית הספר.
את המיזם מפעילים ההורים בעצמם, בהתנדבות. מידי בוקר מגיעים הורים תורנים לבתי הספר עם אפודים זוהרים, ומסייעים לתלמידים לצאת מהרכבים ולהיכנס אל בית הספר. במשך הזמן הזה, הנהג אינו יוצא מהרכב, ואפילו לא מדומם מנוע.
אכיפה ללא התראה (צילום: pixabay)
לדברי מנהל המטה העירוני לבטיחות בדרכים נדב ליפשין, "צריך לראות את המיזם כדי להאמין. במקומות שהיו פעם עמוסים ומסוכנים לתלמידים ולמשתמשי הדרך, הופכים לנקיים מרכבים, הכול זורם, ההורים מגיעים בזמן ולא מאחרים לעבודה, בל הכי חשוב זה הבטיחות של הילדים".
מיזם "נשק וסע" החל שנת פעילות בתחילת שנת הלימודים, ולאחר שבוצעה הסברה רחבה בקרב ההורים, החל השבוע שלב האכיפה. במסגרת זו תוגבר האכיפה מול הורים שאינם נשמעים לחוקי התנועה, לתקנות התעבורה ולמתנדבים, ובכך מסכנים את התלמידים.
האכיפה תתבצע ללא התראה מספר פעמים בשבוע, בכל פעם בבית ספר אחר, כולל רישום דוחות על נסיעה בתמרור "אין כניסה", נסיעה בנתיב נגד כיוון התנועה, אי חגירת חגורות בטיחות גם מלפנים וגם מאחור, הורדת תלמידים באמצע הכביש והנתיב, חסימה לתנועה, חנייה על מדרכות, דיבור בסלולר ועוד.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.