לבקשת סוחרים וקונים כאחד, יוצב פקח באזור מרכז העסקים בעיר, עם דגש על רחוב הנשיא שצורף לאחרונה לרשימת רחובות המע"ר
על-פי בקשת סוחרים ברחוב הנשיא, אשר צורף לאחרונה לרשימת רחובות המע"ר (מרכז עסקים ראשי), יוצב באזור המע"ר פקח עירוני ייחודי. הצבת הפקח הייעודי קודמה בעקבות מפגשים שמקיימת מינהלת העסקים עם בעלי חנויות במרכז העסקים הראשי, והעלאת הצורך להציב פיקוח קבע באזור ובפרט ברחוב הנשיא.
בשיתוף פעולה של מינהל עסקים עם אגף האכיפה והביטחון העירוני הוחלט על הצבת פקח מיוחד במרכז העסקים לאכיפה בנתיבי הנסיעה, מניעה של חניות כפולות וחסימת חניות פרטיות, פיקוח על הוצאת סחורה ואשפה, ופעילויות אכיפה נוספות שנועדו לנוחיות בעלי העסקים, ציבור הקונים והתושבים.
פקח במע"ר (צילום: דוברות העירייה)
כזכור, נענתה עיריית חדרה לבקשת סוחרים ברחוב הנשיא, ושינתה את סטטוס החנייה ברחוב מחנייה חינם ללא הגבלה למע"ר. זאת בעקבות פניות שהגיעו מסוחרים ובעלי עסקים ברחוב, שטענו כי החנייה חינם מונעת תחלופה של לקוחות. לטענת סוחרים, נהגים מנצלים את הזכות לחנות בחינם ללא הגבלה, ותופסים את מקומות החנייה ליום שלם, מה שמונע תחלופה של רכבי לקוחות פוטנציאליים.
בין היתר ביקשו מעיריית חדרה להגדיר את רחוב הנשיא כמע"ר (מרכז עסקים ראשי), כפי שמוגדר ברחובות מרכזיים אחרים, ולהגביל את החנייה ללא תשלום ברחוב לשלוש שעות בלבד.
לאחר ששינוי הגדרת הרחוב נבחן בכל ההיבטים המקצועיים ואושר בוועדת התנועה, החליטו בעיריית חדרה להיענות לבקשת הסוחרים.
השינוי בסטטוס החנייה כולל את רחוב הנשיא לכל אורכו, מצומת הנשיא-רמב"ם עד כיכר התשעה, על-פי הפורמט המקובל באזורים אחרים בעיר המוגדרים מע"ר.
כידוע, החנייה לתושבי חדרה בעלי תו תושב היא חינם בכל רחבי העיר, ללא הגבלת זמן וללא צורך להפעיל אמצעי תשלום, למעט באזור מע"ר שגם בו החנייה ללא תשלום אך בהגבלה ל-3 שעות יומיות (בהפעלת אמצעי ניטור המחייב 0 שקלים).
את מינהלת העסקים, הפועל במסגרת החברה הכלכלית, הקימה העירייה תחת המוטו "מטעינים אנרגיה לקידום עסקים בחדרה". המינהלת הוקמה במטרה להקל על בתי עסקים בעיר ועל מעבר של עסקים חדשים לחדרה.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.