המודל ללמידה במרחבים ציבוריים של חדרה מעורר עניין רב
מאת: ראובן יגיל יום שלישי,
25 באוגוסט 2020, 08:41
עיריית חדרה פיתחה מודל ייחודי ללמידה במרחבים ציבוריים וקהילתיים, שיאפשר המשך למידה משמעותית גם בצל הקורונה וסגירת מוסדות חינוך
עיריית חדרה נערכה לפתיחת שנת הלימודים תשפ"א בצל הקורונה, ופיתחה מודל למידה ייחודי חדר"ה (חינוך ולמידה במרחב העירוני) המאפשר להימנע מלמידה מרחוק גם לכיתות ה' עד י"ב, ומעורר עניין רב ברחבי הארץ.
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, הממונה על תיק החינוך, מסביר כי המודל הייחודי התגבש מתוך הנחת עבודה שמדינת ישראל ומערכת החינוך ייאלצו להתנהל במגבלות הנובעות מהמשך נוכחות הקורונה, ולאחר בחינה מעמיקה של צרכים והעדפות, של הורים, צוותי חינוך ותלמידים, שהובילה להכרה כי יש לצמצם את הלמידה מרחוק ולפתח את המודל הייחודי שיאפשר למידה מקרוב.
במסגרת זו מתכוונת העירייה להפוך את כל העיר למתחם למידה, כולל מרכזי פנאי, פארקים, חופי ים ומרחבים קהילתיים אחרים ברחבי העיר, כפי שיאפשרו ההנחיות ותנאי מזג האוויר.
מתחם למידה בחווה החקלאית (צילום: דוברות העירייה)
לדברי יו"ר מינהל חברה וקהילה ד"ר אסנת ספורטה, המודל מבוסס על הפיכת משאבים עירוניים (מבניים, טבעיים, אנושיים, ארגוניים ואחרים) למתחמי למידה, תוך שיתופי פעולה בין מסגרות החינוך הפורמלי ומסגרות החינוך הבלתי פורמלי במטרה לקיים שגרת למידה משמעותית גם בצל הקורונה בקבוצות של עד 18 תלמידים. ספורטה: "מדובר במודל חינוכי פורץ דרך, שעיקרו הפיכת המרחב העירוני לבית ספר אחד גדול. העקרונות שהנחו את גיבוש המודל היו קשר אישי עם התלמידים, זמן גמיש, מרחב למידה גמיש, ושילוב חינוך פורמלי ובלתי פורמלי".
מודל ייחודי. גנדלמן וספורטה צילום: דוברות העירייה
תרחיש הייחוס לגיבוש המודל היה איום המגפה והאילוץ להתנהל במגבלות התו הסגול גם בשנת הלימודים הבאה, כולל חזרה למדיניות של סגר ושל תלמידים ואנשי צוות חולים או מבודדים, וכתוצאה מכך סגירת מוסדות חינוך, למידה בקפסולות ופרקטיקות של ריחוק חברתי.
הפתרון, כאמור, הוא למידה מעשירה וחדשנית במרחבים הקהילתיים. לצורך כך נערך מיפוי ראשוני של מרחבים קהילתיים וציבוריים באזורים שבהם ריכוז מוסדות חינוך בכל מרחבי העיר, שבהם תוכל להתקיים למידה גם במקרים של סגירת בתי ספר בגין אילוצי המגיפה.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.