ראש העיר צביקה גנדלמן הביע את הערכתו למתנדבים החדרתים ששימשו כ'מתחקרי מגעי קורונה', על תרומתם הרבה בקטיעת שרשרת ההדבקה בעיר, במפגש הוקרה שנערך השבוע בעיריית חדרה
במסגרת מאמץ הטיפול במגפת הקורונה בעיר חדרה, גויסו והוכשרו מספר אנשים כ'מתחקרי מגעי קורונה', שתפקידם תחקור טלפוני של תושבים שנמצאו חיוביים בבדיקות קורונה ואיתור המגעים שלהם, זאת כחלק חשוב מתהליך קטיעת שרשרת ההדבקה והורדת נתוני התחלואה העירוניים.
אותם אנשים - סטודנטים ותושבי העיר ואף עובד עירייה אחד, הוכשרו ע"י משרד הבריאות והצטרפו למערך הארצי שביצע את התשאולים והחקירות האפידמיולוגיות לקטיעת שרשרות ההדבקה בנגיף הקורונה של המאומתים בעיר, במטרה לגלות עם מי הם נפגשו וליד מי הם שהו, ולהודיע להם על הצורך להיכנס לבידוד ולהיבדק.
לאחרונה, עם השתפרות מצב התחלואה בעיר חדרה ובארץ בכלל, נפח העבודה של המתחקרים ירד, ועל כן הוחלט לסגור את החמ"ל ולסיים את העסקתם. השבוע התקיים מפגש הוקרה בראשות ראש העיר צביקה גנדלמן, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, סמנכ"לית העירייה ד"ר אסנת ספורטה, מנהל אגף האכיפה והביטחון גיל שלמה, היקל"ר (יחידת הקישור לרשות המקומית) של פיקוד העורף וכן קב"ט העירייה אייל קופר, יחד עם מתחקרי המגע החדרתיים, על מנת להוקיר ולהודות להם על חודשי עבודתם וחלקם החשוב בקטיעת שרשרת ההדבקה בעיר.
ראש העיר גנדלמן: "בפועלכם המסור תרמתם רבות לעצירת התפשטות הנגיף ושיפור מדרג התחלואה העירוני עד להגדרתה המבורכת של חדרה כעיר ירוקה." גנדלמן הודה למתנדבים והביע תקווה ושאיפה, שלא יהיה עוד צורך במערך החקירות האפידמיולוגי והחמ"ל העירוני שנפתח עם התפרצות הנגיף.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.