לאור ההחלטה לעבור לחמישה ימי לימודים בחטיבות הביניים ובתיכונים, ראש העיר צביקה גנדלמן הורה את האגפים השונים למצוא פתרון יצירתי עבור בני הנוער ביום שישי. לאחר הכנה ממושכת והתארגנות משמעותית, עיריית חדרה מוציאה לפועל את מיזם "שישי ערכי"
מודל "שישי ערכי", שינוסה בחדרה לראשונה בישראל בפורמט המלא, מבוסס על איגום משאבים עירוניים ועל שיתופי פעולה בין מסגרות החינוך הפורמלי ומסגרות החינוך הבלתי פורמלי, על מנת לקיים שיגרת למידה עשירה וחדשנית. מי שמוביל את המיזם הוא אגף נוצ"ץ, שגם ידאג להפעיל אותו בשוטף. אגב, "שישי ערכי" ייכנס לתוקף לא רק בגילאים הבוגרים יותר אלא גם בבתי הספר היסודיים, שם המטרה תהיה להעניק מענה ערכי חברתי לתלמידים.
בכל יום שישי יכנסו תנועות ואירגוני הנוער הפועלים בעיר לבתי הספר היסודיים - לכיתות ד' בשלב הראשון - לאחר מיפוי וחלוקה שבוצעו במשותף. כל תנועה תעביר לכל כיתה 6 מערכי שיעור בנושא ערכים, ערבות הדדית ונתינה, כוחה של קבוצה, קבלת השונה ועוד. התכנית נכתבה במשותף ע"י כל התנועות והארגונים הפועלים בעיר, רוכזה ונערכה ע"י צוות מחלקת הנוער בעיר.
בחוברת ההפעלה שגובשה ניתן למצוא מאגר תכנים עשיר כמו גם מתודות הפעלה מגוונות. מעבר לפעילות החווייתית והחשובה בתוך בתי הספר, המטרה היא לשכנע יותר ילדים לבחור להצטרף לתנועות הנוער מתוך חיבור ועניין. הפעילות הזו תיערך כמובן לצד שגרת הלימודים הרגילה של הילדים בבית הספר על פי מערכת השעות.
פתרון יצירתי. גנדלמן (צילום: דוברות העירייה)
בחטיבות הביניים ובתיכונים מיזם "שישי ערכי" רחב ומגוון הרבה יותר. פרט להתנדבות בבתי הספר היסודיים, כפי שפורט קודם לכן, עיריית חדרה למעשה מציעה לבני הנוער בחירה מתוך מגוון של קורסים וסדנאות, שנבחרו בקפידה לאחר סקר שנערך לכ-2000 הורים ותלמידים.
בכל רבעון יוכלו בני הנוער, מתוך רצונם החופשי, לבחור בתוכן מעשיר וחווייתי, ללא צורך בהתחייבות ממושכת, שכן כל קורס נמשך לכל היותר 10 מפגשים. התכנים השונים יתקיימו במקומות שונים ברחבי העיר ויסובסדו בכ-60% ע"י עיריית חדרה, כך שגם המחיר מאוד משתלם עבור בני הנוער.
מדובר בקורסים מיוחדים, לא כאלה שניתן ללמוד אותם בשגרה ובטח לא קורסים אליהם רגילים בני הנוער ביום יום. הקורסים ייערכו, כאמור, במקומות שונים ברחבי העיר, כך שגם סביבת הלימודים תשתנה ותהיה מיוחדת במינה. בין הקורסים אפשר למצוא: צילום, DATA, אנגלית מדוברת, ספרדית מדוברת, טיפוס, קינוחים, תכשיטנות, אילוף כלבים, השקעות בנדל"ן, כתיבת קורות חיים ועוד.
כבר ביום שישי שעבר החלו נציגי תנועות הנוער ואגף נוצ"ץ האמונים על המיזם לעבור בבתי הספר השונים בעיר ולהסביר לתלמידים על הפרויקט ועל המיוחדות שלו. בעיריית חדרה מבינים כי מדובר במיזם לטווח ארוך וכי התהליך עלול לקחת לא מעט זמן. בינתיים הכוונה היא להתחיל מתוך הבנה שככל שבני הנוער שיירשמו ייהנו יותר, כך מספר הילדים שייטלו חלק בפרויקט יילך ויגדל בכל רבעון. כמובן שכל תלמיד רשאי לבחור במספר קורסים בכל רבעון.
ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן: "חדרה היא העיר הראשונה בארץ ליישם את מודל שישי ערכי באופן מלא. מדובר במהלך פורץ דרך, המהווה נדבך חשוב מ'מודל חדרה לחינוך', שפותח בתקופת הקורונה כחלק מתפיסת עולם והחזון העירוני, ששם את החינוך בעיר במעלה סדרי העדיפויות העירוניים, עם השקעה חסרת תקדים במערכת החינוך וחשיבה יצירתית באמצעותה נוכל להמשיך ולספק מענה הוליסטי לכלל תלמידי חדרה".
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.