ב- 25 לנובמבר מצוין ברחבי העולם היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים, ונהוג להאיר מבנים בצבע אדום ביום זה. בהנחיית ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, בניין העירייה בחדרה, מואר לאורך כל החודש בצבע אדום. לקראת היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים ובמהלך חודש נובמבר, מקיימת עיריית חדרה בשיתוף עם ארגוני הנשים, מספר אירועים המוקדשים לנושא החשוב
ביום חמישי (11.11), תציג מיכל אלדר מקבוצת תיאטרון פלטפורמה, את סיפורה של נערה חרדית, שהפכה את התקיפה המינית שעברה להצגה מעצימה. ביום ראשון (14.11), תיחשף תערוכת 'אלימות באומנות' ולאחריה תתקיים סדנת 'ריקוד בצבע', עם מאיה בר מנחם ולימור חממי.
בניין העירייה מואר באדום (צילום: דוברות העירייה)
כל ההכנסות מאירועים אלה ישמשו לטובת תכנית 'בראש מורם' של הסניף, עבור תמיכה במשפחות יוצאות מקלט לנשים מוכות. לפרטים נוספים ולרכישת כרטיסים: 04-6323540
ביום רביעי (17.11), יתקיים האירוע העירוני באולם 'רנה שני', במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן. האירוע, אליו הכניסה חופשית אך מותנית בהרשמה מראש, יכלול הרצאה ושיח בהנחיית עו"ד אידית טיטונוביץ - מנהלת הלשכות המשפטיות של נעמ"ת בישראל, בנוסף, תוצג ההצגה 'מרוב אהבה' מסע בנבכי האלימות הנפשית, המועמדת לפרס קיפוד הזהב 2021. ההצגה, המגוללת את סיפורן של פסיכולוגית ומטופלת, המתמודדות כל אחת בחייהן עם מערכת יחסים מורכבת ואלימה נפשית. בסיום המופע, יתקיים שיח עם הבמאי, השחקנית, ובשיתוף עם מנהלת המרכז לשלום.
סיפורה של נערה חרדית צילום: דוברות העירייה
האירועים הם פרי שיתופי פעולה של מועצת הנשים, ארגוני הנשים- נעמת, ויצו ונשות הדסה, המרכז לשלום המשפחה באגף הרווחה, הרשות לביטחון קהילתי, פנאי העיר וקהילת 'השוות של חדרה'.
היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים נקבע על-ידי האו"ם ומצוין ברחבי העולם במטרה להעלות על סדר היום את המאבק בכל צורה של אלימות אשר מופעלת כלפי נשים, מילולית, פיזית, נפשית או מינית. אירועי היום הבינלאומי נועדו לחשוף את הנתונים על היקפה הנרחב של התופעה, להשפיע על חקיקה בנושא ולעודד נשים לפנות לעזרה. ככל שהתופעה תהיה גלויה יותר ומושתקת פחות, ניתן יהיה לפעול ביתר יעילות למיגורה.
הרצאה ושיח צילום: דוברות העירייה
האלימות כלפי נשים היא תופעה חברתית עולמית קשה ביותר: על פי דוח האו"ם, אחת מכל שלוש נשים ברחבי העולם סובלת מאלימות כלפיה, לפחות פעם אחת בחייה, בדרך כלל מידי אדם קרוב ומוכר לה. האו"ם קבע שהאלימות כלפי נשים מנציחה את יחסי הכוחות הבלתי שוויוניים בין נשים ובין גברים, אי שוויון שהוביל להפלייתן של נשים לאורך השנים. כל סוג של אלימות כלפי נשים הוא הפרה של זכויות אדם.
בישראל מעריכים כי כ-200,000 נשים הן קורבנות אלימות במשפחה, ומעל חצי מיליון ילדים הם עדים לאלימות. סוגי האלימות הם אלימות פיזית, אלימות נפשית ופסיכולוגית, אלימות כלכלית ואלימות מינית. בעשרות מקרים הסתיימה מסכת ההתעללות ברצח האישה.
ברחבי הארץ, כולל בחדרה, פועלים מרכזים לטיפול ולמניעת אלימות במשפחה. כמו כן, פועל קו חירום ארצי שמספרו 118 הפתוח בפני כל מי שסובל מאלימות, או יודע על אלימות במשפחה או חושד בקיומה.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.