העבודות ברחוב הנשיא בעיצומן: השבוע החלו העבודות הנחת משטחי הדק, התקנת עמדות בר ומקומות ישיבה מעוצבים במקטע הרחוב שבין רחוב רוטשילד לרחוב הגיבורים משני צדיו, זאת במסגרת חלקו הראשון של הפרויקט המגדיר מחדש את מראהו של הרחוב העירוני. במקביל שודרגה גם הכניסה למרכז העיר ברחוב הרב עובדיה יוסף, שהפכה לפינה ירוקה, אטרקטיבית ומודרנית. התוצאות מרהיבות
השבוע הגיע ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן לסיור ברחוב הנשיא ורחוב הרב עובדיה יוסף, עם מנהל אגף שפ"ע בוריס קוסינובסקי וחבר הנהלת העיר שי ברכה, שיזם וקידם את שני הפרויקטים- שדרוג רחוב הנשיא ושדרוגה של הכניסה למרכז העיר מרחוב הרב עובדיה יוסף, כדי לעמוד על התקדמות העבודות, שנמצאות בימים אלו בעיצומן.
שדרוג רחוב הנשיא: הפרויקט שמגדיר מחדש את העיר חדרה
שדרוג רחוב הנשיא, מתמקד כאמור בשלב זה, במקטע הרחוב שבין רחוב רוטשילד לרחוב הגיבורים משני צדיו. השבוע החלו עבודות להנחת משטחי דק במדרכות, שהוחלפו במסגרת הפרויקט, הצבת עמדות בר רחוב ואף התקנת מתקני ישיבה מעוצבים. בהמשך יוצבו גם סככות דקורטיביות להצללת הרחוב, תאורה אדריכלית וגינון מעוצב בצמתי הרחובות, זאת תוך שימת דגש על מענה לסוגיות נגישות, התייעלות אנרגטית והגדלת השטחים הירוקים ברחוב.
הכניסה למרכז העיר משתדרגת לפינה ירוקה, אטרקטיבית ומודרני
במסגרת סיורו הגיע ראש העיר גנדלמן גם לכניסה המשודרגת למרכז העיר מרחוב הרב עובדיה יוסף, שהפכה בעקבות הפרויקט לפינה ירוקה, אטרקטיבית ומודרנית, כיאה לעיר גדולה עם מעל ל 100 אלף תושבים. שדרוג העומק שבוצע במקום, המהווה את אחד מהאזורים המרכזיים של העיר ועורק תחבורתי ראשי בו עוברים מדי יום הולכי רגל וכלי רכב רבים, כלל עבודות פיתוח סביבתי, שבילי בטון אדריכלי רחבים ונגישים לטובת הולכי הרגל, ריהוט רחוב מיוחד הכולל אלמנטים עיצוביים של תאורה, מסלעה דקורטיבית המשמשת הן לנוי והן למניעת סחף וזליגת אדמה למדרכה, וצמחייה עשירה שנשתלה במקום. בנוסף, המקום, שהפך לאחרונה ל'מיני טיילת' מרהיבה וחדשנית, צפוי להתחדש בקרוב, באלמנט סביבתי עיצובי וחדשני שיותקן במקום.
שני הפרויקטים מתבצעים בהובלת אגף שפ"ע בניהולו של בוריס קוסינובסקי, זאת בהתאם למדיניות ראש העיר, הרואה חשיבות עליונה בשיפור חזות העיר בכלל, ובאזור העסקים הראשי, המהווה את עמוד השדרה העירוני, בפרט. ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, שאמר כי עיריית חדרה מתכוונת להחיל בעתיד את השדרוג המתבצע ברחוב הנשיא על הרחוב כולו משני צדיו, הדגיש במהלך הסיור את חשיבותו של המגזר העסקי בעיר ואמר כי מדובר במהלך שנועד להגדיל את אטרקטיביות האזור, להחיות את מרכז העסקים העירוני, לעודד את בעלי העסקים ולהגדיל את הפעילות האורבנית המתקיימת ברחוב. זאת, לצד שורה של צעדים שבוצעו השנה, כגון הרחבת המע"ר (מרכז העסקים הראשי) והכשרת עשרות חניות אקספרס באזורי מסחר מוגבר.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.