יום חילופי השלטון התקיים בחדרה, במהלכו החליפו בני הנוער את בעלי התפקידים המובילים בעירייה ובגופי הסמך, ולקחו חלק בעשייה העירונית. הם השתתפו בפגישות והשמיעו את קול הנוער בפני מקבלי ההחלטות, תוך שגילו עניין רב, אכפתיות ומעורבות. שמ"מ ראש העיר בפועל, ניר בן חיים, ומחליפו, יו"ר מועצת הנוער, אלירן דגן, סיכמו על שדרוג בימת הנוער ביום העצמאות הקרוב, תקצוב אירוע נוער נוסף ושיפוץ מרכז הנוער
עשרות בני נוער לקחו חלק ביום חילופי השלטון והתלוו לבעלי תפקידים בעמדות מפתח בהנהלה הבכירה של העיר: ראש העיר, סגני ראש העיר ומנהלי ומנהלות אגפים. יום חילופי שלטון הפך מסורת בחדרה ומתקיים כבר למעלה מ-15 שנים בהובלת מחלקת הנוער העירונית, נועד לאפשר לבני הנוער ללמוד מקרוב על העשייה העירונית בכל התחומים – חינוך, אכיפה, כספים, דוברות ועוד, ולהשמיע את קול בני הנוער.
היום החל בפתיחה חגיגית בבית מועצת העיר, במהלכו העביר מ"מ ראש העיר בפועל, ניר בן חיים, את ניהול העיר ליו"ר מועצת הנוער העירונית, אלירן דגן, ובעלי התפקידים נפגשו עם מחליפיהם המיועדים. מ"מ ראש העיר בפועל, ניר בן חיים, בירך את בני הנוער וציין כי הוא גאה בנוער החדרתי, נוער איכותי ואכפתי שמבין מהי האחריות שמוטלת על כתפיו כדור העתיד.
יו"ר מועצת הנוער וראש העיר (צילום: דוברות העירייה)
בני הנוער ישבו בכיסאות בכירי העירייה, ניהלו את הישיבות, הצטרפו לפגישות עבודה, תוך שגילו עניין רב ומעורבות בתפקידים שלקחו על עצמם והתנסו בעשייה עירונית ענפה. לא מדובר רק על יום סמלי, בני הנוער הגיעו עם דרישות להנהלת העיר. בין ההישגים המשמעותיים שנרשמו ביום זה, וסוכמו בין יו"ר מועצת הנוער למ"מ ראש העיר בפועל היו שדרוג בימת הנוער ביום העצמאות, תכנון אירועי הקיץ לנוער ושיפוץ מרכז הנוער העירוני.
בסיום היום בני הנוער התחרו בהנהלת העיר בקיר טיפוס ושמעו הרצאה מעוררת השראה, על הצבת מטרות וחתירה למצוינות מהנינג'ה והמטפס, יובל שמלא.
יו"ר מועצת הנוער העירונית, אלירן דגן: "אני שמח על הזכות שנפלה בחלקי לדבר בשם הנוער ולהביא את רצונותיו למקבלי ההחלטות בעיר. היה לי יום חוויתי ומלמד בו נחשפתי לגודל ולעוצמת התפקיד של ראש העיר ואני מודה לניר בן חיים על הנכונות לקדם יוזמות חדשות לבני הנוער בעיר".
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.