מאת: מערכת פלאשנט יום שלישי,
20 בדצמבר 2022, 08:17
ברוב קולות אישרה מועצת העיר את תקציב העירייה לשנת 2023, שיעמוד על סכום של 838,060,000 שקלים, גידול של כ-45 מיליון שקלים לעומת התקציב אשתקד
מועצת העיר חדרה אישרה (רביעי 14.12.22) את תקציב עיריית חדרה לשנת 2023. התקציב אושר ברוב קולות ויעמוד על סכום של 838,060,00. מדובר על גידול משמעותי לעומת אשתקד, אז עמד התקציב על - 793,132,000 ₪. לדיון על התקציב קדמה הצגת סעיפי התקציב על ידי ראש העיר בפועל ניר בן חיים וגזברית העירייה נעמי שוחט, שהדגישו את הבשורות המרכזיות בתקציב השנה הכוללות תוספת של כ-20 מיליון ₪ לתחום החינוך, פיתוח תשתיות ושיפור חזות פני העיר והקמת ושיפוץ מתקני ספורט ומוסדות חינוך חדשים, כל זאת בהתאם למדיניות ראש העיר והנהלת העיר "עם הפנים לתושב" הכוללת הענקת שירות איכותי לתושבי העיר.
עיקר ההשקעה בתקציב לשנה הקרובה תהיה בתחום החינוך בעיר, אשר מהווה ההוצאה הגדולה ביותר מכלל התקציב העירוני, כ-30%. עוד בתקציב 2023: גידול בתקציב ההנדסה, חזות פני העיר, תרבות וספורט והרווחה והשירותים החברתיים, פיתוח הטיילת בחוף הים, קידום פרויקטים בהתחדשות עירונית והטמעת מערכות מידע דיגיטליות במטרה לייעל את השירות לתושב.
התקציב גובש במהלך החודשים האחרונים ע"י הנהלת העיר ואגף הכספים, בשיתוף כל מנהלי ומנהלות אגפי העירייה ויחידותיה השונות. בן חיים הודה לגזברית העירייה ולצוות אגף הכספים ולחברי הנהלת העיר על המאמץ הרב שהושקע בהכנת תקציב שמביא בשורות לתושבי העיר חדרה.
ניר בן חיים, ראש העיר בפועל: "לנגד עינינו עומדת המשימה למצב את העיר חדרה כעיר מובילה בישראל ולהעניק לתושבי העיר איכות חיים במגוון התחומים והשירותים. התקציב לשנת 2023 מבטא את היקף ההשקעה חסר התקדים בפיתוח של העיר ומביא לידי ביטוי את המדיניות החדשה "עם הפנים לתושב". מדובר על תקציב אחראי, שקול ומאוזן הנושא עמו בשורות גדולות ומרגשות – הקמת מוסדות חינוך חדשים, שדרוג תשתיות וכבישים, חידוש המרחב הציבורי, פיתוח פארקים ובניית ושדרוג מתקני ספורט, תרבות ופנאי. זאת בנוסף למשימתנו המרכזית להעניק לתושבים שירות מצוין".
נעמי שוחט, גזברית העירייה: "הגידול בתקציב 2023 יאפשר לנו להמשיך לפתח את העיר ולממש את תוכניות העבודה שמטרתן להעניק איכות חיים ושירות מצוין לתושבים. התקציב מבטא את מדיניות ראש העיר והנהלת העיר במספר תחומים עיקרים – חינוך, שירות לתושב, חזות פני העיר ופיתוח תשתיות". עוד ציינה שוחט כי העיר חדרה שומרת על מעמדה כעיר איתנה ויציבה פיננסית ותסיים את שנת 2022 באיזון תקציבי, ללא גרעון, הודות לניהול אחראי.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.