מאת: פלאשנט חדשות יום חמישי,
19 באוקטובר 2023, 09:43
אחד היעדים המשמעותיים של מערכת החינוך בעיר בעת מלחמה הוא להעניק מענה לצרכים המגוונים ולחזק את החוסן של התלמידים, הצוותים וקהילות בתי הספר.
עיריית חדרה רואה חשיבות רבה בהפעלת מערכת חינוך כצעד שבונה חוסן ומאפשר חזרה מסוימת לשגרה ככל שניתן.
הדאגה לביטחון ובטיחות הילדים והצוותים הוא הדבר החשוב ביותר והשיקול המרכזי בכל החלטה, והעירייה נוקטת משנה זהירות ופועלת באחריות בהתאם להנחיות פיקוד העורף.
בכל מוסדות החינוך שנפתחו ישנם מרחבים מוגנים שנבדקו ואושרו. כמו כן, תוגברה האבטחה סביב מוסדות החינוך הן ע״י מאבטחים חמושים, הן ע״י חיילי פיקוד העורף והן ע״י ניידות סיור ואבטחה של עיריית חדרה.
הבוקר כבר נפתחו מרבית גני הילדים בעיר, תלמידי השכבות הצעירות בבתי הספר היסודיים חזרו ללימודים וכך גם חלק מהכיתות בתיכונים. כמו כן, מסגרות החינוך המיוחד היו הראשונות לחזור לפעילות, וחזרו במתכונת כמעט מלאה, בהתאם להנחיות.
עיריית חדרה באמצעות אגף החינוך, אגף האכיפה והביטחון, חיילי פיקוד העורף והמתנדבים הרבים במערך הביטחון, תדאג לכך שהילדים יצליחו לנהל חיי שגרה ככל שניתן, והכל בהתאם להוראות פיקוד העורף.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.