יו"ר הכנסת אמיר אוחנה הגיע לביקור ברשת 'מדעים ויהדות'
מאת: פלאשנט חדשות יום שני,
27 בינואר 2025, 17:39
אוחנה שנודע בעמדותיו החדות בנושא החינוך, הגיע כדי להתרשם מקרוב מהעשייה החינוכית המתקדמת של הרשת
באירוע מרגש ויוצא דופן, ביקר יו"ר הכנסת, ח"כ אמיר אוחנה, ברשת החינוך "מדעים ויהדות". הביקור, שנערך ביום ראשון השבוע, סימן נקודת ציון חשובה הן עבור הרשת והן עבור חדרה כולה. אוחנה, שנודע בעמדותיו החדות בנושא החינוך, הגיע כדי להתרשם מקרוב מהעשייה החינוכית המתקדמת של הרשת ולחוות את האווירה הייחודית השוררת בה.
יו"ר הכנסת התקבל על ידי מיסד רשת מדעים ויהדות הרב בן ציון נורדמן, וסגן מנהל אגף החינוך שמעון חלפון. לאחר המעבר על שטיח אדום חגיגי, כשתלמידי בית הספר היסודי מקבלים אותו עם דגלי ישראל ופרחים נשא אוחנה דברים מרגשים לתלמידים, שבהם שיבח את הישגיהם הלימודיים והמקצועיים ואף את פעילותם בקהילה. בהמשך, סייר יו"ר הכנסת בגני הילדים, בכיתות הלימוד ובמעבדות, והתרשם עמוקות מהפעילויות החינוכיות המגוונות והיצירתיות.
רגע מיוחד היה נטיעת עץ הדר בגני בית הספר. בטקס חגיגי, נטע אוחנה את העץ לקראת טו' בשבט המתקרב ובא וכסמל לצמיחה והצלחה עתידית של תלמידי הרשת. "אני מאמין שכל ילד יכול להגשים את חלומותיו", אמר אוחנה והוסיף, "אני רואה בתלמידי 'מדעים ויהדות' דוגמה מובהקת לכך".
לאחר מכן נסעה הפמליה לבית הספר השש שנתי המצליח יש"י – יחד שבטי ישראל. אחד ממוקדי הביקור בתיכון היה תכנית הציר המנטלי, תוכנית ייחודית המיועדת לתלמידי 4 ו-5 יחידות במתמטיקה. אוחנה התרשם עמוקות מהתוכנית ומחשיבותה בהעצמת תלמידים מצטיינים. כמו כן, נפגש יו"ר הכנסת עם נתנאל פרץ, זוכה פרס שר החינוך על מעורבות חברתית, ועם סיירת הדוברות של התיכון.
בסיום הביקור, שיבח אוחנה את הרב נורדמן והצוות על עבודתם המסורה: "מדעים ויהדות היא דוגמה מובהקת לחינוך מצטיין", אמר אוחנה והוסיף, "היא ראויה לכל שבח". הוא הדגיש את החשיבות של חינוך המשלב לימודי מדעים עם ערכים יהודיים, "מדובר בדוגמה מובהקת לחינוך מצטיין המשלב בין מסורת לחדשנות" והביע את הערכתו הגדולה לתלמידים, למורים ולכלל הקהילה החינוכית".
הרב בן ציון נורדמן סיכם ואמר: "הביקור של יו"ר הכנסת אמיר אוחנה אצלנו הוא אירוע היסטורי שמחזק את מעמדה של רשת מדעים ויהדות, כמובילה בתחום החינוך האיכותי והעניק השראה לתלמידים, למורים ולהורים כאחד. בנוסף, הוא ללא ספק גם הבעת אמון גדולה בעבודתנו וחיזוק למחויבות שלנו להמשיך ולהוביל את החינוך בחדרה בפרט, ולהיות מבין המובילים שניצבים בחזית החינוך בישראל בכלל".
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.