במכתב שהגיע למערכת פלאשנט עולה, כי עיריית חדרה, פנתה לחברת החשמל לפעול להפחתת זיהום האויר לאחר שהחברה הבטיחה לפני מספר חודשים, לבצע כמה פעולות להפחה ניכרת ברמת זיהום האויר הנפלט מהתחנה אך הדבר לא בוצע עד כה.
מהמכתב אותו שלחה חדוה יחזקאלי סגנית ראש העיר חדרה אל נתן סנדלר, מנכ"ל תחנת הכוח עולה, כי לפני למעלה משנה התכוונה חברת החשמל לרכוש טלסקופיים מיוחדים מצ'כיה ובאמצעותם להביא להפחתה במידה ניכרת של פיזור אפר הפחם מתחנת הכוח "אורות רבין".
כיום מופעלים בתחנה אמצעי הרטבה ניידים ונייחים ותותח ערפל למניעת התעופפות אבק פחם אשר יעילותם לדברי העירייה לא הוכחה .
לטענת יחזקאלי, חברת החשמל הבטיחה עוד כי באתר בהן שוכנות ערימות אפר הפחם, יפורק הפחם על ידי משפכים טלסקופיים כך שכל פריקת הפחם תעשה דרך מערכת טלסקופית סגורה ובכך, יופחתו גם במידה ניכרת פליטות אבק הפחם.
בפנייתה לסנדלר מציינת יחזקאלי, כי אין ספק כי התקנת הטלסקופיים חיונית מאוד לעצירת זיהום האויר העולה מערימות הפחם ולדבריה, לא ברור מדוע מתעכבת התקנה זו כאשר הובטח על ידי חברת החשמל כי לוח הזמנים שיותקנו הטלסקופיים באתר הפחם יהיה מוקדם יותר.
החברה הבטיחה לבצע פעולות להפחה ניכרת ברמת זיהום האויר הנפלט מהתחנה. (צילום: גד כספי)
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.