תושבים בפרדס חנה מדווחים על שלג שירד במושבה בליל שישי. מראה של שלג במושבה זכורה רק לזקני הישוב. בפעם האחרונה שנצפה שלג בפרדס חנה היה בשנות ה-50 כאשר הטמפרטורות נצחו באופן משמעותי וירד שלג כמעט בכל חלקי הארץ.
בסיום הפרק הראשון של הסופה שהחלה כבר ביום רביעי, נצפו בחדרה וישובי הסביבה רוחות עזות במיוחד, גשמים ומטחים של ברד שגרמו לקריסת עצים במקומות שונים. מעבר לאירועים אלה, לא דווח במהלך היממה האחרונה על נזקים משמעותיים.
בעירייה חוזרים ומדגישים כי המוקד העירוני 106 פועל מאז אמצע השבוע במתכונת מתוגברת לשירות התושבים וערוך לסייע בכל פנייה. התושבים מתבקשים לגלות ערנות ולהתריע במוקד על כל מפגע או נזק שנגרמו מפגעי מזג האוויר, על מנת שיטופלו.
בעיריית חדרה מבהירים כי המוקד העירוני מתואם ומקושר ישירות למוקדים של גופי ביטחון והצלה וכן מוקד חברת החשמל, כך שהתושבים יכולים לפנות ל-106 בכל בעיה והיא תועבר בזמן אמת למוקד הרלוונטי.
כמו כן, אם ידוע על קשישים, בודדים או מוגבלים בתנועה, העשויים להיות במצוקה בעקבות מזג האוויר החריג, נא להודיע על כך למוקד העירוני על מנת שהפרטים יועברו לשירותי הרווחה העירוניים.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.