קציני פו''מ חתמו על אמנה עם שורדי שואה מחדרה - פלאשנט חדשות - עיריית חדרה
חדשות
קציני פו"מ חתמו על אמנה עם שורדי שואה מחדרה

מירית אזרחי
יום רביעי, 15 ביולי 2015, 08:20
בין המועדון ניצולי השואה "קפה אירופה" לבין המכללה לקצינים של משטרת ישראל מתקיים קשר ממושך. השבוע נחתמה אמנה להידוק הקשר.

נציגי חדרה עם מפקד המכללה. (צילום: באדיבות העירייה)

חברי המועדון לניצולי שואה "קפה אירופה" בחדרה התארחו בטקס סיום קורס א' של שוטרי פו"מ, שנערך במכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש, תחת הכותרת: מיזם שורדי השואה.

הקשר של המכללה לקצינים בכירים, ובכלל זה קורסי פו"מ, עם "קפה אירופה" שחבריו הם תושבי חדרה ניצולי שואה, מתבצע כחלק מפעילות המשטרה בתרומתה לקהילה, והינו נדבך משמעותי בהכשרת הקצונה הבכירה במשטרת ישראל. הקשר עם "קפה אירופה" אף הפך לחלק קבוע בקורסים להכשרת קצינים בכירים, ובכל פתיחת מחזור חדש מתקיים מפגש היכרות של החניכים עם חברי המועדון ולאחריו מפגשים ופעילויות לכל אורך הקורס. הפעילויות מתקיימות במסגרת פרויקט ליווי ניצולי שואה על-ידי חניכי המכללה וכוללות הרצאות, סיורים ומפגשים בחגי ישראל.

בטקס השתתפו חברי מועדון "קפה אירופה" בחדרה, וכן מנהלת אגף הרווחה בעיריית חדרה זיוה היימברג, מנהלת המחלקה לאוכלוסייה מבוגרת באגף הרווחה רויטל פוקס, ויו"ר העמותה למען הקשיש טובה בן זאב.

מזה שמונה שנים מאמצים חניכי פו"מ (פיקוד ומטה) של משטרת ישראל את מועדון "קפה אירופה" מחדרה ומועדון "מפגש בכפר" מכפר סבא. במסגרת הקורס, שנמשך שלושה חדשים, יוצרים חניכי הקורס קשר בלתי אמצעי עם שורדי השואה בפעילויות שונות.

היוזמה לקשר נבעה מקציני המשטרה שהבינו כי שוטר נדרש להוכיח לא רק מקצועיות, אלא אף מחויבות אישית ורוח התנדבות. אחד ממפקדי הקורס ציין: "מרנין לראות אתכם, אתם כוח שאנו שואבים ממנו. העבר שלכם מלווה אותנו, והוא ילווה גם את חניכנו שייסעו לפולין למצעד החיים".

במשך שבע שנים התקיים קורס פו"מ במוסד נעורים, ובינואר נחנכה המכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש. למרות המרחק עמדו חניכי פו"מ בהבטחתם להמשיך את הקשר, ובמטרה לתת להבטחתם יתר תוקף, חתמו על כתב אמנה המחייב את הפיקוד הבכיר של המשטרה לזכור ולא לשכוח, להנחיל את מורשת הקשר בין השוטרים לניצולים, ולהמשיך ולאמץ אותם. כתב האמנה נמסר לניצולים בטקס מרשים בבית שמש על-ידי רפ"ק אתי בוכניק, חניכת פו"מ, דור שלישי לניצולי שואה.

הטקס התקיים בצל מותו הטרגי של תנ"צ אפרים ברכה ז"ל, ונפתח בהספד קצר שנשא לזכרו מפקד המכללה תת ניצב אלון אסור.

חיפוש כתבות
   כל הכתבות
חדשות
עוד בחדשות
מדברים על זה
"טרור לא ינצח מדינה. טרור הוא מפלטו של החלש שמזנב בחזק"
אילן אוסטפלד, יועץ אסטרטגיה ות...
מערכת פלאשנט | 12.4.2022
כיתת ותיקים בתיכון טכנולוגי נעמת חדרה יצאה לדרך כיתת ותיקים בתיכון טכנולוגי נעמת חדרה יצאה לדרך
צוות צילום של כאן 11 הגיע לחדר...
ראובן יגיל | 3.12.2021
הכירו את הדפיברילטורים הקרובים אליכם הכירו את הדפיברילטורים הקרובים אליכם
המיזם החברתי 'הצילו! איפה דפי?...
פלאשנט לוקאלי | 22.11.2021
על עורך דין לשון הרע בחיפה – אסור לכם להתפשר! על עורך דין לשון הרע בחיפה – אסור לכם להתפשר!
...
פלאשנט חוק ומשפט | 1.11.2021 | ממומן
שנת הלימודים האקדמית החדשה יצאה לדרך שנת הלימודים האקדמית החדשה יצאה לדרך
השבוע יצאה לדרך שנת הלימודים ה...
ראובן יגיל | 15.10.2021
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
קבלו את שלו אלגלי, מ קבלו את שלו אלגלי, מ"מ וסגן ראש העיר נתניה
5/2/2026 פלאשנט חדשות
כתבי אישום כנגד חיים פלח ומעוז ברנס תושבי נתניה כתבי אישום כנגד חיים פלח ומעוז ברנס תושבי נתניה
3/2/2026 פלאשנט חדשות
יש מחיר לזיהום מחברת החשמל יש מחיר לזיהום מחברת החשמל
3/2/2026 פלאשנט חדשות
הוארך מעצרה של החשודה שירתה בבעלה הבוגד הוארך מעצרה של החשודה שירתה בבעלה הבוגד
2/2/2026 פלאשנט חדשות
עיריית חדרה אימצה את ההצעה לסדר שהפכה לחוק בכנסת ישראל עיריית חדרה אימצה את ההצעה לסדר שהפכה לחוק בכנסת ישראל
2/2/2026 פלאשנט חדשות
עוד בחדשות
עיריית חדרה הורתה לחשוף את העובדים החשודים מפרשת הקלפיות עיריית חדרה הורתה לחשוף את העובדים החשודים מפרשת הקלפיות
1/2/2026 פלאשנט חדשות
מוקירים את עובדי הניקיון בחדרה מוקירים את עובדי הניקיון בחדרה
30/1/2026 פלאשנט חדשות
מהפגיה לחופה מהפגיה לחופה
28/1/2026 פלאשנט חדשות
לא משאירים אף אחד תקוע: תחנה חדשה להשאלת גלגלים בידידים סניף חדרה לא משאירים אף אחד תקוע: תחנה חדשה להשאלת גלגלים בידידים סניף חדרה
27/1/2026 פלאשנט חדשות
36 בתי ספר בחדרה אינם נגישים לנכים 36 בתי ספר בחדרה אינם נגישים לנכים
24/1/2026 פלאשנט חדשות
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
מדברים גם על זה