|
למרות התנגדות חריפה מצד תושבי שכונת עין הים בחדרה והתנגדות עיריית חדרה הוועדה הארצית לתשתיות לאומיות (ות"ל) אישרה את הקמת מסוף האוטובוסים במסגרת תת"ל 154 והעבירה את התוכנית לאישור הממשלה.
המסוף, אמור לכלול עשרות עמדות חניה לאוטובוסים והוא צפוי לקום בלב שכונת עין הים. התושבים בהתנגדותם הזהירו מפגיעה קשה באיכות החיים ובסביבה, אולם משרד התחבורה טוען כי מדובר בתשתית חיונית להפעלת מערך התחבורה הציבורית באזור.
עין הים המתמודדת בשנים האחרונות עם תנופת בנייה, גידול חד במספר התושבים ותשתיות שאינן תמיד עומדות בקצב הפיתוח. לטענת התושבים, במקום להשלים את הפערים בתשתיות, המדינה מבקשת להפוך את השכונה למוקד התחבורה הציבורית של האזור באמצעות מסוף אוטובוסים גדול, שיכניס ויוציא מאות אוטובוסים מדי יום. לדבריהם יגדיל משמעותית את עומסי התנועה, הרעש וזיהום האוויר וייצר סיכונים בטיחותיים בסמוך למוסדות חינוך.
מעיריית חדרה נמסר:
"עיריית חדרה והעומד בראשה, ראש העיר ניר בן חיים, מתנגדים להקמת מסוף האוטובוסים במיקומו המתוכנן בשכונת עין הים, וסבורים כי מדובר בתוכנית שתפגע באיכות החיים של התושבים ובסביבה החופית. העירייה הגישה את התנגדותה, הציגה חלופות מקצועיות ותמשיך לפעול בכל הכלים העומדים לרשותה, מול משרדי הממשלה והגורמים הרלוונטיים, כדי למנוע את הקמת המסוף במיקומו הנוכחי."
|