מחאת התלמידים בתיכון חדרה: "מאבק המורים - לא על גבנו"
מירית אזרחי יום שני,
4 במאי 2015, 06:42
תלמידים בבית הספר התיכון בחדרה יוצאים בקריאות נגד יו"ר ארגון המורים רן ארז, שלטענתם מפר את זכויותיהם, לאחר שבעקבות החלטת הארגון הטיול שלהם בוטל רק שעות ספורות לפני מועד יציאתם המתוכנן. "גם אם המורים צודקים ואני מבינה את מאבקם, הוא לא צריך להתרחש על גבנו", אמרה אחת התלמידות.
מחאת האוהלים של תלמידי תיכון חדרה נמשכת לאחר שהטיול השנתי של תלמידי שכבת ט' בחטיבת הבנים, בוטל בשבוע שעבר בשל עיצומי ארגון המורים. ההודעה על ביטול הטיול התקבלה כמה שעות בלבד לפני שהתלמידים עמדו לצאת אליו. המו"מ שקיים מנכ"ל תיכון חדרה, אריה לוקר, עם יו"ר ארגון המורים רן ארז במטרה שיאפשר את קיומו של הטיול, לא עלה יפה והארגון לא התיר למורי התיכון לצאת לטיול ועל כן הוחלט לבטלו.
מחאת התלמידים בתיכון חדרה. "מאבק המורים - לא על גבנו" (צילום: באדיבות בית הספר)
ביטול הטיול מגיע כצעד של ארגון המורים כנגד ההחלטה להטלת אחריות פלילית על אנשי חינוך בטיולים שנתיים וזאת, בעקבות המקרה שאירע לפני 6 שנים בו טבע ילד במהלך טיול. הורים רבים פנו לנציגי ארגון ההורים הארצי לאחר שקיבלו הודעה על ביטולו של הטיול שהיה אמור להיערך בשבוע שעבר במטרה לפעול לשינוי ההחלטה. ארגון ההורים הפנה אצבע מאשימה כלפי ארגון המורים, שלדבריו "ממשיך לפעול בבריונות ובחוסר רגישות כלפי התלמידים והוריהם".
בעקבות החלטת ארגון המורים לבטל את הטיול בהנהלת התיכון החליטו במקום זאת להוציא את התלמידים ליום שדה בירושלים, טיול חד יומי שמותר על פי הארגון. בירושלים ביקרו התלמידים על חומות העיר, בכותל המערבי וסיימו בפיקניק ענק. למחרת היום החליטו תלמידי החטיבה לשבות מלימודים, ולהקים בתחומי בית הספר מאהל מחאה.
התלמידים בתיכון חדרה ימשיכו להאבק עד אשר הארגון יחזור בו. (צילום: באדיבות בית הספר)
שני בן אשר, יו"ר מועצת התלמידים בחטיבת הביניים של תיכון חדרה, אומרת "להחלטה של ארגון המורים יש השלכות על יחסי המורים והתלמידים, שכועסים על ביטול הטיול. אנו חשים שלוקחים מאיתנו את החוויה המיוחדת שכל בוגר תמיד זוכר - הטיול השנתי. אנו נמשיך להאבק יחד עם בתי ספר אחרים, עד אשר הארגון יחזור בו ויאשר לנו לצאת לטיולים".
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
מדברים על זה
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
כוכבת הרשת נטע ברזני נחתה מחופשה בתאילנד, היישר להשקת קולקציית הקפסולה שעיצבה עבור מותג הנעליים הבינלאומיות ניין ווסט. פעילות האופנתית נערכה השבוע בסניף הדגל של המותג, בקניון TLV תל אביב, הגיעו חברותיה הטובות: שי מיקה, שרית פולק, דנה זרמון וליה נוגה שעוברת בימים אלה לדירה חדשה בתל-אביב.
כ-150 נשים, ביניהן נשות עסקים, מובילות דעת קהל, אושיות אופנה, כוכבות רשת, וסלבס, הגיעו בחודש שעבר לקניון עופר רמת אביב לתצוגת אופנה של המותג גלביה –כל השמות מהאירוע קודש לעת FRONT LIFE - התומכת בחיילים קרביים משוחררים. הערב המרגש כלל אירוע ססגוני שניפתח בקוקטייל אופנתי, מינגלינג ותצוגת אופנה שחשפה את קולקציית עונת אביב-קיץ 2025 של המותג. על המסלול צעדו שלל דוגמניות בטווח מידות וגילאים שונים, לבושות בפריטי ריזורט, בוהו שיק, ודגמי חוף יוקרתיים. בין הדוגמניות שצעדו בתצוגה: לאה שנירר, שירז טל, איבונה, גלית פרבר שרצקי, לירון זהבי, ענת בירן פרוסט, מיכל הניג עם הבת סשה, סמדי בומבה ועוד.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!