תלמיד הוכש בחצר בית הספר ופונה בבהילות לבית החולים
מירית אזרחי יום שני,
25 במאי 2015, 09:33
הנחשים הגיעו גם לבית הספר. עידו כהן, בן 13 מבורגתא הוכש בחצר בית הספר ופונה בבהילות ל"הלל יפה". ד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת הילדים במרכז הרפואי הלל יפה מזכירה, סוף האביב הוא התקופה בה הנחשים מסיימים את החורף. יש לפקוח עיניים ולנקוט במשנה זהירות.
לחדר מיון ילדים של המרכז הרפואי הלל יפה הגיע לאחרונה עידו כהן, נער בן 13 מהיישוב בורגתא, אשר הוכש ברגלו על ידי נחש בעת ששהה בחצר בית הספר. הוא הובהל לבית החולים שם הוחלט על מתן נסיוב לאור הנפיחות שהלכה והתפשטה במהירות והחשש מנזק לרגל ומפגיעה כלל מערכתית. הנער אושפז במחלקת הילדים להמשך מעקב וטיפול.
"בהמשך היום בו אושפז, ולמרות השפעת הנסיוב", מספרת ד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת הילדים, של "הלל יפה", "הורע מצבו, והיה צורך בעירוב אורתופד בכיר לשם בדיקת האפשרות לנתח את רגלו ושחרור הלחץ שנוצר עקב הנפיחות הרבה. בסופו של דבר, הצלחנו לייצב את מצבו הרפואי ללא הניתוח, שהיה דורש החלמה של מספר חודשים, והנפיחות ירדה- לשמחת כל המעורבים בדבר".
עידו כהן במחלקת הילדים. (צילום: דוברות בית החולים)
"הצוות כאן, כולו, עשה ממש עבודת קודש", מבקשים הוריו של עידו להדגיש, "אין לנו ספק שללא הטיפול המסור שלהם, זה יכול היה להיגמר לא טוב".
היום, עידו עדיין מאושפז במחלקה, אך מצבו השתפר פלאים, והוא מסוגל כבר לעמוד על הרגל הפגועה.
ד"ר קליין מבקשת להזכיר כי ההכשות של תום עונת האביב הן המסוכנות ביותר, וכי גם נחש קטן וצעיר, הרי שאין הדבר מעיד בהכרח על כמות ארס קטנה או סיכון גופני מופחת כתוצאה מהכשתו. יתר על כן, יש הסבורים שהכשה של נחש צעיר או הכשה של נחש בתחילת העונה היא מסוכנת יותר משום שטרם עשה שימוש בארס לשם צייד.
התופעות האופייניות להכשה הראשונה הן נפיחות רבה, כאבי בטן, חום, ירידה בלחץ הדם וחוסר יציבות המודינמית. הכשות אלו גם מתפתחות מהר יותר כתוצאה מכמות ארס גדולה ומרוכזת יותר הנאגרת בחורף.
"יש לציין כי לא כל אדם אשר הוכש יהיה חייב בטיפול בנסיוב", מסכמת ד"ר קליין, "אך גם אם לא הופיעו תסמינים חריפים במיוחד, יש לפנות לבדיקה בבית החולים לצורך אבחון וטיפול. כמו כן, אין צורך להביא את הנחש לחדר המיון – מרבית ההכשות הינן של נחש צפע, והטיפול הוא בהתאם".
ד"ר עדי קליין. "הכשה של נחש בתחילת העונה היא מסוכנת יותר". (צילום: דוברות בית החולים)
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
מדברים על זה
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
כוכבת הרשת נטע ברזני נחתה מחופשה בתאילנד, היישר להשקת קולקציית הקפסולה שעיצבה עבור מותג הנעליים הבינלאומיות ניין ווסט. פעילות האופנתית נערכה השבוע בסניף הדגל של המותג, בקניון TLV תל אביב, הגיעו חברותיה הטובות: שי מיקה, שרית פולק, דנה זרמון וליה נוגה שעוברת בימים אלה לדירה חדשה בתל-אביב.
כ-150 נשים, ביניהן נשות עסקים, מובילות דעת קהל, אושיות אופנה, כוכבות רשת, וסלבס, הגיעו בחודש שעבר לקניון עופר רמת אביב לתצוגת אופנה של המותג גלביה –כל השמות מהאירוע קודש לעת FRONT LIFE - התומכת בחיילים קרביים משוחררים. הערב המרגש כלל אירוע ססגוני שניפתח בקוקטייל אופנתי, מינגלינג ותצוגת אופנה שחשפה את קולקציית עונת אביב-קיץ 2025 של המותג. על המסלול צעדו שלל דוגמניות בטווח מידות וגילאים שונים, לבושות בפריטי ריזורט, בוהו שיק, ודגמי חוף יוקרתיים. בין הדוגמניות שצעדו בתצוגה: לאה שנירר, שירז טל, איבונה, גלית פרבר שרצקי, לירון זהבי, ענת בירן פרוסט, מיכל הניג עם הבת סשה, סמדי בומבה ועוד.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!