חוייבתם על קירוי פלסטיק שקוף לפרגולה? העירייה תזכה אתכם
ראובן יגיל יום ראשון,
28 ביולי 2019, 15:55
תושבים שבביתם פרגולה העונה לדרישות הפטור כמפורט בתיקון לחוק, וחויבו על קירוי פלסטיק שקוף, מוזמנים לפנות למחלקת הגבייה בעירייה לקבלת זיכוי
תיקון חקיקה שאושר בכנסת ונכנס לתוקפו ב-1 בינואר 2019, קבע כי הוספת קירוי פלסטי שקוף מעל מצללה (פרגולה), כהגדרתה בתיקון לחוק (כמפורט בסעיפים 1-5), הממוקמת בחצר, בגג או במרפסת של בית מגורים, לא תהפוך את השטח לחייב בארנונה.
על-פי התיקון לחוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי תקציב) (תיקון מס' 17) (שטח המצללה ) התשע"ח-2018, מתייחס הפטור רק לפרגולות שעליהן קירוי פלסטיק שקוף.
יצוין כי בחדרה, פרגולות שאינן מקורות בקירוי אטום אינן מחויבות בארנונה ממילא, כך שלגביהן לא חל כל שינוי והן תמשכנה להיות פטורות. תיקון החוק רלוונטי רק למי שהוסיפו לפרגולה קירוי פלסטי שקוף וחויבו על כך בארנונה.
לפי התיקון לחוק, התנאים לפטור מארנונה לפרגולות מקורות בקירוי פלסטיק שקוף, החל מה-1 בינואר, הינם: 1. הפרגולה בנויה מחומרים קלים; 2. הפרגולה אינה משמשת לחנייה, לאחסנה, או לשימוש שלא ניתן לעשותו בחצר, בגג או במרפסת של בית המגורים; 3. הפרגולה נסמכת על עמודים, או נסמכת חלקית על לא יותר משני קירות של מבנה המגורים שאליו היא צמודה; 4. המרווחים בין חלקיו האטומים של משטח ההצללה מחולקים באופן שווה ומהווים לפחות 40% ממנו. 5. הקירוי שעל הפרגולה עשוי מחומר פלסטי שקוף בלבד.
מי שבבית מגוריו יש פרגולה העונה לדרישות הפטור אך מחויבת בארנונה, מוזמן להודיע למדור שומה במחלקת הגבייה. אם ההודעה מתייחסת לפרגולה אחת מבין כמה המחויבות בארנונה, מומלץ להוסיף להודעה תשריט ולסמן עליו את מיקום הפרגולה הרלוונטית.
הפחתת השטח המחויב בארנונה, רטרואקטיבית מה-1 בינואר, תתבצע בדרך של זיכוי חשבון התושב בארנונה, לאחר קבלת ובדיקת ההודעה החתומה על-ידו בצירוף צילום, עם אפשרות לאימות ההודעה על-ידי מודד מטעם העירייה.
טופס לשליחת ההודעה למדור שומה מופיע באתר האינטרנט של העירייה:
www.hadera.muni.il
וכולל הסברים למילוי ולשליחה. את הטופס המלא והחתום בתוספת המסמכים הנדרשים יש לשלוח למחלקת הגבייה לדוא"ל:
sherut@Hadera.muni.il
או לפקס 04-6303364.
במחלקת הגבייה מבהירים כי נוסח התיקון לחוק כפי שפורסם, הוא הקובע לעניין קבלת הפטור.
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
מדברים על זה
רובלוקס – טירוף הילדים של חנוכה
יאיר זלטאן, יוטיובר מוכר ואהוב מספק תמיכה לילדים שלעיתים נפגעים מבחינה רגשית מהמשחק...
פלאשנט לוקאלי | 12.12.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 11.12.2025
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.