ערב להעלאת המודעות למשפחות שלהן ילדים עם צרכים מיוחדים התקיים בהובלת מנהיגות ההורים במרכז למשפחה, הפועל כחלק משירותי אגף הרווחה של העירייה
אירוע מרגש להעלאת מודעות למשפחות לילדים עם צרכים מיוחדים התקיים באולם רנה שני חדרה. הערב "מושלם כמו שאני" התקיים בהובלת מנהיגות ההורים במרכז למשפחה לילדים עם צרכים מיוחדים, הפועל במסגרת אגף הרווחה של העירייה.
בלובי של האולם הועלתה התערוכה "ניגודים שווים", בה ניתנה הזדמנות לאמנים צעירים עם צרכים מיוחדים, להציג את יצירותיהם. האמנים הצעירים נענו לבקשה ושלחו ציורים מרהיבים ביופיים לתערוכה המרתקת.
צלילים מרגשים. קרן פלס (צילום: דוברות העירייה)
במרכז הערב עמד מופע של הזמרת קרן פלס ורון בוחניק, כאשר כל ההכנסות ממכירת הכרטיסים למופע נועדו לקידום הפעילות במרכז לטובת המשפחות שלהן ילד עם צרכים מיוחדים.
פלס ריגשה את הקהל כאשר הזמינה להופיע איתה על הבמה את הנגנים רועי מורי ואיתי שגיא, שני ילדים עם צרכים מיוחדים. רועי ואיתי פגשו את קרן לראשונה על הבמה והביצוע המשותף ריגש את הקהל שגדש את האולם.
הערב התקיים במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן, מ"מ ראש העיר ניר בן-חיים, סגני ראש העיר טל אליהו ורומן גישר, מנהלת אגף הרווחה זיוה היימברג ונציגי האגף, מנהיגות ההורים במרכז למשפחה, וקהל רב שהגיע לקחת חלק בערב ההתרמה.
מייכור מקבלת את פני ראש העיר (צילום: דוברות העירייה)
מנהלת המרכז למשפחה עו"ס שרה מייכור, סיפרה לנוכחים שהיא עצמה הייתה אם לילדה עם צרכים מיוחדים, וכי השבוע מלאו 23 שנים לפטירת בתה. "כשנודע לי שיש לי ילדה מיוחדת", סיפרה מייכור לקהל, "לא היה מרכז ולא היו הורים נוספים שהכרתי. אני שמחה ומודה לבורא עולם, ומודה לעיריית חדרה על הבית המכובד למשפחות".
בערב המיוחד ביקשה מייכור להודות "למנהלת אגף הרווחה שמאפשרת לכל דבר שנחלום עליו לקרות; למשפחות שנותנות בנו אמון; לצוות המרכז, וכמובן לראש העיר צביקה גנדלמן שבזכותו כל זה קרה; ראש עיר שמוביל, מעודד ומקדם את נושא הצרכים המיוחדים בעיר, נפגש וקשוב למנהיגות ההורים במרכז".
המרכז למשפחה נועד לספק מענים למשפחות אשר להן ילד עם צרכים מיוחדים, במטרה לחזק את התא המשפחתי, סיוע במיצוי זכויות, הכוונה ומתן מידע רלוונטי, הגברת תחושת השייכות וקשר בין המשפחות. פעילות המרכז מבוססת על שותפות מלאה עם ההורים, בחשיבה, פיתוח רעיונות חדשים, באיתור צרכים ובהובלת מהלכים לשינוי מדיניות.
הפעילויות המוצעות במרכז מגוונות וכוללות קבוצות מנהיגות להורים ומתנדבים, קבוצות תמיכה, אימון והעצמה, קבוצת סבתות וסבים, קבוצות אחים, מידע על זכויות, הרצאות, פעילות פנאי והפגה, מסיבות בחגים, טיולים, ימי כייף ועוד. כיום חברות במרכז 275 משפחות. עם הזמן מתרחבים המענים, ומשפחות נוספות מצטרפות לפעילות.
לדברי מנהלת המרכז: "נושא הילדים עם הצרכים המיוחדים נגע בלבבות, והתחושה שאכן הצלחנו לעורר מודעות. המרכז למשפחה נערך לשנת 2020, וכבר מתחילים לתכנן את האירועים הבאים".
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מדברים על זה
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.